Rijeka će u Koprivnici prvi put ove sezone navijestiti način igre na gostovanjima

Nedjelja, 24. rujna 2023. 12:38 Napisao  I. V.

Počevši od utakmice u Koprivnici, plasman u jesenskom dijelu sezone matematički više ovisi od rezultata na gostovanjima

Marko Pjaca
Marko Pjaca Foto: HNK Rijeka/Facebook

Rijeka današnjoj utakmicom u Koprivnici otvara novo poglavlje u prvom dijelu sezonu!

Nogometaši Rijeka danas igraju prvu utakmicu na gostovanjima nakon dvaju poraza na gostovanjima od momčadi (Hajduk 0:1, Dinamo 1:2), koje slove kandidatima za prvaka.

Slaba igra na obama gostovanjima zamaskirana je europskim utakmicama, obojica trenera (Jakirović, Sopić) tvrdili su da je momčad energetski bila prazna zbog jakoga inteziteta u europskim utakmicama.

Rijeka je brzo ispala iz Europe kao svi hrvatski klubovi osim Dinama, koji zbog UEFA-ina kemijanja nije mogao ispasti iz Konferencijske lige nakon što je  ispao u pretkolima dvaju natjecanja (Liga prvaka, Europska liga).

Igračima Rijeke do kraja kalendarske preostaje samo izdržati napore HNL-a, u jedanaest utakmica šest puta gostuju, počevši od utakmice u Koprivnici, plasman u jesenskom dijelu sezone matematički više ovisi od rezultata na gostovanjima.

Raspored je naklonjen, u pet domaćih utakmica Rijeka igra tri utakmice protiv izravnih konkurenata (Hajduk, Gorica, Dinamo) za plasman na vrhu ljestvice, prvi dio sezone završava dvjema utakmica na Rujevici (Slaven Belupo, Rudeš).

Rijeka u gostima igra samo protiv jednog konkurenta (Osijek, 17. kolo) za plasman u vrhu, u ostalim utakmicama (Slaven Belupo, Rudeš, Istra 1961, Lokomotiva, Varaždin) redom je favorit.

Utakmica u Koprivnici posebno je zanimljiva, jer će Rijeka nakon dvaju poraza (Hajduk, Dinamo) prvi put ove sezone navijestiti način igre na gostovanjima protiv objektivno slabijih protivnika.