Rijeka će u Koprivnici prvi put ove sezone navijestiti način igre na gostovanjima

Nedjelja, 24. rujna 2023. 12:38 Napisao  I. V.

Počevši od utakmice u Koprivnici, plasman u jesenskom dijelu sezone matematički više ovisi od rezultata na gostovanjima

Marko Pjaca
Marko Pjaca Foto: HNK Rijeka/Facebook

Rijeka današnjoj utakmicom u Koprivnici otvara novo poglavlje u prvom dijelu sezonu!

Nogometaši Rijeka danas igraju prvu utakmicu na gostovanjima nakon dvaju poraza na gostovanjima od momčadi (Hajduk 0:1, Dinamo 1:2), koje slove kandidatima za prvaka.

Slaba igra na obama gostovanjima zamaskirana je europskim utakmicama, obojica trenera (Jakirović, Sopić) tvrdili su da je momčad energetski bila prazna zbog jakoga inteziteta u europskim utakmicama.

Rijeka je brzo ispala iz Europe kao svi hrvatski klubovi osim Dinama, koji zbog UEFA-ina kemijanja nije mogao ispasti iz Konferencijske lige nakon što je  ispao u pretkolima dvaju natjecanja (Liga prvaka, Europska liga).

Igračima Rijeke do kraja kalendarske preostaje samo izdržati napore HNL-a, u jedanaest utakmica šest puta gostuju, počevši od utakmice u Koprivnici, plasman u jesenskom dijelu sezone matematički više ovisi od rezultata na gostovanjima.

Raspored je naklonjen, u pet domaćih utakmica Rijeka igra tri utakmice protiv izravnih konkurenata (Hajduk, Gorica, Dinamo) za plasman na vrhu ljestvice, prvi dio sezone završava dvjema utakmica na Rujevici (Slaven Belupo, Rudeš).

Rijeka u gostima igra samo protiv jednog konkurenta (Osijek, 17. kolo) za plasman u vrhu, u ostalim utakmicama (Slaven Belupo, Rudeš, Istra 1961, Lokomotiva, Varaždin) redom je favorit.

Utakmica u Koprivnici posebno je zanimljiva, jer će Rijeka nakon dvaju poraza (Hajduk, Dinamo) prvi put ove sezone navijestiti način igre na gostovanjima protiv objektivno slabijih protivnika.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.