RIJEKA PROTIV OSIJEKA Riječka momčad večeras igra prvu domaću utakmicu protiv jedne momčadi iz kruga velike četvorke, igrači Osijeka dolaze opterećeni teorijama zavjere

Subota, 16. rujna 2023. 09:36 Napisao/la  SC

Svaki trener ima svoje zamisli koje se u većim ili manjim detaljima razlikuju od prethodnika, kaže trener Željko Sopić u najavi utakmice

Riječka momčad večeras igra prvu domaću utakmicu protiv jedne momčadi iz kruga velike četvorke,  igrači Osijeka dolaze opterećeni teorijama zavjere

Nogometaši Rijeke večeras (19.30) na Rujevic igraju protiv Osijeka, u 8. kolu prvi put su domaćini jednoj momčadi iz kruga tzv. velike četvorke.

Nakon dva poraza u gostima od Hajduka (0:1) i Dinama (1:2) u kojima pod vodstvima dvojice trenera (Jakirović, Sopić) momčad Rijeke nije izgledala dobro, večerašnjom utakmicom ista momčad Rijeke na Rujevici treba pokazati koliko je ove sezone spremna za visoke dosege.

- Mislim da smo dobro iskoristili stanku, da smo se dobro upoznali. U onakvom ritmu stalno smo bili u regeneraciji, u kompenzacijskim treninzima, nije bilo svih igrača. Odigrali smo dvije utakmice, jednu u Domžalama, drugu protiv naših juniora. Svaki trener ima svoje zamisli koje se u većim ili manjim detaljima razlikuju od prethodnika. Uvidjeli smo probleme u utakmicama protiv Lillea i Varaždina, pokušali smo raditi na tome. Naravno da je mali problem što je nekoliko igrača nedostajalo, ali koga nema bez njega se mora i može, mislim da spremni dočekujemo Osijek. Nadam se da će se u subotu vidjeti na kojim smo manjkavostima radili. Ne volim govoriti o protivnicima, dobro poznajem momčad Osijeka, igrao sam protiv njih s Goricoma. Kao dvedeset posto hrvatskih momčadi, Osijek drugačije igra kod kuće i gostima. Imaju kvalitetu, zabijaju puno golova, ne treba spominjati Miereza, Lovrića, Caktaša kojega neće biti na Rujevici zbog kartona. Fokusiran sam na svoje igrače uz sav respekt prema Osijeku, vjerujem u svoj dečke, nadam se da će to vidjeti na terenu, kazao je u najavi trener Rijeke Željko Sopić koji pritisak smatra normalnom pojavom:

- Svi žele pobjeđivati! Rekao sam nakon utakmice protiv Lillea da se nadam da u toj utakmici nismo izgubili bodove protiv Varaždina. Dok sam ovjde, svaku će se utakmicu igrati na pobjedu s više ili manje uspjeha. Ne mogu dečkima ništa prigovoriti za utakmicu protiv Varaždina nakon tako gustoga rasporeda, mi smo jednostavno prespavali dio utakmice tijekom kojega je Varaždin zabio dva gola. Uspjeli smo se vratiti, mogli smo čak i pobijediti, znam da smo utakmicu trebali ranije riješiti, ali o tome više ne razmišljam. Gledam na utakmicu protiv Osijeka, naglašava Sopić.

Osječka momčad na Rujevicu dolazi nakon domaćega poraza (2:3) od Dinama koji je uzburkao strasti u Osijeku, igrači Osijeka u specifičnom su stanju budući da opterećeni teorijama zavjere:

- Očekuje nas teška utakmica. Rijeka je pokazala kroz Europu i prvenstvo da se na njih ozbiljno može računati za mjesto u samom vrhu našeg nogometa. Imaju mladu i poletnu momčad, kvalitetne igrače, a na nama je da se dobro pripremimo. Analizirali smo ih, znamo njihove vrline i mane, a nadam se da ćemo od prve minute dobro ući u utakmicu, s automatizmima koje smo uvježbavali možemo Rijeci stvoriti probleme. Bitan je ulazak u utakmicu, a ja se nadam da će biti dobar. Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu. Želimo odigrati dobru, mušku utakmicu i onda se možemo nadati dobrom rezultatu, rekao je trener Osijeka Stjepan Tomas.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.