Prvi derbi na Rujevici: Matjaž Kek nije izgubio od Hajduka na Kantridi, Poljudu i Dugopolju...

Subota, 15. kolovoza 2015. 10:34 Napisao/la  SC

Stadion Rujevica (19): Rijeka - Hajduk.  Ako smo u krizi, normalno da ćemo probati u ovakvoj utakmici pobjedom izaći iz nje, kaže trener Rijeke Matjaž Kek


Rijeka i Hajduk (19) večeras igraju prvi Jadranski derbi na Rujevici. Novi ambijent pokazao se dobitnim za Rijeku, koja je u u prvoj utakmici na novom stadionu pobijedila Lokomotivu. Prva pobjeda u sezoni oplemenjena je bodom osvojenim u Maksimiru protiv Dinama, ali Rijeka još uvijek nije pronašla igru koju protežira Matjaž Kek.

- U nekom momentu pomislim da su igrači shvatili poruku. Ipak, još uvijek mi fali onaj dio gdje bismo morali u svakoj sekundi treninga ići naprijed, uzimati ono što će im na kraju donijeti rezultat. Rezultat će doći samo kroz rad. Povratak Maleša donio je jednu čvrstinu više, fali nam još tranzicija, to u Maksimiru nije bilo dobro. Tražit ću veći udio od Sharbinija, a Maleš je sa svojom pojavom unio upravo ono što smo tražili. Ako je to kriza, onda moramo svi raditi na tome da što prije izađemo iz te krize. Ja ne volim puno gledati u tuđa dvorišta, volim se baviti sobom. Rekao sam da je Hajduk dobar i kvalitetan, da zna odigrati na rezultat. Ako smo u krizi, normalno da ćemo probati u ovakvoj utakmici pobjedom izaći iz nje, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Hajduk čak 11 utakmica za redom ne zna za pobjedu nad Rijekom bez obzira da li su se utakmice igrale na Poljudu, Dugopolju ili Kantridi. Posljednji puta Splićani su slabili u Jadranskom derbiju 21. ožujka 2012. godine, kada su pobijedili na Kantridi rezultatom 3:0. Trener je bio Krasimir Balakov, koji je nakon toga susreta napustio Hajduk postao je trener njemačkog Kaiserslauterna.

Može li momčad trenera Damira Burića prekinuti neugodnu nisku neuspjeha tek će se vidjeti. Obje momčadi nisu u dobroj formi, u prošlom kolu Hajduk je slavio u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, ali uz veliku pomoć glavnog suca susreta Ante Vučemilovića-Šimunovića, koji u posljednjoj minuti susreta nije dosudio čisti penal za domaćina.

Jadranski derbi za Hajduk dolazi uoči prve utakmice 4. kola kvalifikacija za plasman u Europsku ligu protiv Slovana iz Liberaca. Prvu utakmicu Hajdukovci igraju u gostima, a desetak dana prije uzvrata koji je na rasporedu 27. kolovoza već je rasprodano više od polovice mjesta na Poljudu. Stoga trener Burić ponajviše radi na psihološkoj pripremi igrača, pokušava im "utuviti u glavu" da je dvoboj sa Rijekom u ovom trenutku najvažniji.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.