Prva HNL: Hajduk pobjedio Varaždin, Rijeka sigurno ostaje treća

Subota, 22. travnja 2023. 21:11 Napisao/la  SC
Prva HNL: Hajduk pobjedio Varaždin, Rijeka sigurno ostaje treća

Hajduk je pobijedio Varaždin, Rijeka ostaje na trećem mjestu nakon 30. kola bez obzira na rezultat utakmice u Velikoj Gorici.

Oba pogotka Hajduka bila su atraktivna, Sahitijev udarac vanjskom stranom kopačke istaknu je kandidaturu za najljepši pogodak sezone.

Benrahou je pogodak postigao iz slobodnog udarca.

 - Na kraju je ispalo da je utakmica bez stresa. Svidio mi se fokus, koncentracija, disciplina. To sve dolazi iz treninga i dobre pripreme. Rekao sam u najavi da sam uživao proteklog tjedna. Malo nas je, ali nismo pričali o problemima. Bili smo dobri od prve minute, ali je Varaždin imao čistu šansu na 0:0. Da su zabili, onda kreće panika, stres. Momci su zaslužili dobru partiju. Ja sam uživao, zasluženo smo pobijedili. Ova pobjeda dobro dođe u ovakvoj situaciji, rekao je trener Ivan Leko, a potom se dotakao Emira Sahitija.

- On je u zadnjih godinu i po dana bio u top tri-četiri igrača. Uzmi Viniciusa Reala... Kada gledaš puno veće ekipe, nemaju oni 20 istih igrača. Svi igraju s 11 ili 12-13. Kada nekome uzmeš pet startera onda je to ogromno. Dobro je što je odigrao dvije utakmice na lošijem nivou, ponizno je trenirao, šutio, patio je. Baš mi je drago jer je zaslužio. I njemu je ovo iskustvo da izađe iz ovoga još bolji.

Benrahou?

- On je dobar igrač. Igrao je prvu francusku ligu. On vrijedi nešto. Čovjek koji je spletom okolnosti došao u zadnji klub druge lige. Žao mi je da nismo imali mirnu situaciju da je mogao igrati kada je došao gdje treba. Totalni nered, a on je došao da igra između linija. On pokazuje iz tjedna u tjedan da je dobar. To je igrač koji dobro izgleda za publiku, a za stožer, ima brojeve. Ja zbrajam golove i asiste, a ne guranje kroz noge na centru.

HAJDUK: Lučić, Sigur, Ferro (46 Borevković), Awaziem, Melnjak (84 Letaj), Fossati, Grgić (38 Krovinović), Sahiti (69 Anello), Benrahou, Livaja, Mlakar (84 N. Kalinić)

VARAŽDIN: Zelenika, J. Stanić (85 Ba), Jelenić, Pellumbi, Urata (46 Mitrovski), Pilj (71 Elezi), Puclin (61 Belcar), Teklić, Šego, Domjanić (46 Kolarić), Drožđek

Utakmica 30. kola: Hajduk - Varaždin 2:0 (Benrahou 25, Sahiti 65)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.