Prva HNL: Hajduk pobijedio Osijek u Gradskom vrtu, Mijo Caktaš odlučio

Nedjelja, 03. veljače 2019. 17:09 Napisao/la  SC

Osijek - Hajduk 0:1. Hajduk pobijedio u Gradskom vrtu prvi put u mandatu trenera Zorana Zekića, pogodak presudno odredio tijek utakmice u nastavku

Mijo Caktaš odlučio pobjednika
Mijo Caktaš odlučio pobjednika

Nogometaši Hajduka pobijedili su Osijek pogotkom Mije Caktaša.

U 49. minuti nakon ubačaja iz kuta Jairo je skrenuo loptu glavom, Caktaš je pratio let lopte i s dva metra nogom zatresao mrežu - 0:1.

Nakon pogotka momčad Hajduka osjetno se dignula fizički i mentalno, do kraja utakmice Osijek je uzaludno kroz stihijski pritisak pokušavao izbjeći poraz.

Nisu Osječani stvorili ni jednu priliku za kojom mogu žaliti.

S druge strane (Mikulić, Jairo) gosti su imali dvije izgledne prilike ostvariti uvjerljiviju pobjedu.

Čini se na kraju da je pogodak presudno odredio tijek utakmice u nastavku, kada je Hajduk djelovao bolje.

U prvom dijelu igralo se žustro, agresivno i zanimljivo.

Nisu treneri kalkulirali, igralo se na pobjedu!

Osijek je bolje otvorio utakmicu, imali su Osječani nekoliko (polu)prilika, ali nisu uspjeli pogoditi.

Hajduk je pobijedio Osijek u Gradskom vrtu prvi put u mandatu trenera Zorana Zekića.

- Nije to bio ritam na kakav smo naučeni u utakmicama protiv Hajduka, imali smo veliki broj šansi, nismo zabili, dobili smo gol iz polušane. Imamo svojih problema, moramo se posložiti, imamo o čemu razmišljati nakon poraza. Hajduk je zabio gol, poslije nismo bili dovoljno koncentrirani, protok lopte nije bio dobar, slabo smo se kretali bez lopte iako smo probali sa zamjenama. Toliko je prostora bilo po njihovim bokovima da je trebalo biti samo malo više poduzetan. Mjesec dana smo analizirali Hajduk, ali analize su jedno, a utakmice drugo. Čestitam Hajduku, rekao je trener Osijeka Zoran Zekić.

- Osvojili smo tri boda na teškom gostovanju, čestitam svima na onome što smo pokazali. Čestitam i domaćinu koji se trudio, ovo je možda bilo najteže gostovanje za nas. Rekli smo da ćemo igrati otvoreno gdje god došli. Osijek je bolje ušao u utakmicu, Boban je imao dvije šanse, nakon toga smo se posložili i igrali sve bolje. U drugi dio nismo mogli bolje ući, odmah smo postignuli pogodak, mislim da smo do kraja kontrolirali utakmicu koliko smo mogli. Najviše mi je drago da su igrači počeli vjerovati u ovo što radimo. Pustimo emocije, ovo je tek prvo kolo u nastavku, rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

OSIJEK: Malenica, Grgić, Škorić, Tomelin, Janža, Bočkaj, Pušić, Pilj, Boban (81 Dugančić), Marić, Henty (64 Špoljarić)

HAJDUK: Posavec, Tudor, Ismajli, Mikulić (71 Lopez), Bradarić, Barry, Nejašmić, Kalik (76 Jurić), Caktaš, Jairo, Gyurcso (58 Tahiraj)

Utakmica 19. kola: Osijek - Hajduk 0:1 (Caktaš 49)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.