Prva HNL: Gabriel Vidović pogodio pobjedu protiv Varaždina, Dinamo preuzeo ligaški vrh

Subota, 27. travnja 2024. 18:57 Napisao/la  SC
Prva HNL: Gabriel Vidović pogodio pobjedu protiv Varaždina, Dinamo preuzeo ligaški vrh

Prva HNL, 32. kolo

Nogometaši Dinama ispunili su želju svog trenera Sergeja Jakirovića i pobjedom nad Varaždinom minimalno za jedan dan preuzeli lidersku ulogu u HNL-u, budući da Rijeka svoju utakmicu 32. kola igra u nedjelju u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive.

Dinamo je dominantno otvorio dvoboj u Varaždinu, ali niti domaćini nisu bili potpuno bezopasni, u 22. minuti Vukčević se lijepo oslobodio svoga čuvara i silovito tukao, ali u vanjski dio mreže.

Predvođeni raspoloženim Brunom Petkovićem, gosti su najbolju prigodu u prvom dijelu dvoboja imali preko Sučića, njegov udarac u 29. minuti Zelenika je obranio krajnjim naporom.

U 32. minuti još je jednom Sučić bio u prvom planu, njegov je udarac ovoga puta s vrha kaznenog prostora odsjeo na vratnici.

U 36. minuti Theofile Chaterine je s gol linije počistio jedan udarac Mitrovskog.

Tek što su momčadi krenule s centra u nastavku ono što za nogom nije pošlo Sučiću, uspjelo je Vidoviću, koji je preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora iskosa s desne strane svladao Zeleniku za 1:0, sve ono dobro što su Varaždinci do tada učinili jednostavno je palo u vodu.

Pogodak nije puno toga promijenio na travnjaku, gosti su i dalje bili dominantna momčad, iako su u smiraju utakmice i oni sve mogli prosuti u vodu.

Naime, u 86. minuti Marko Dabro pravario je Thephilea Catherinea, došao u super poziciju za udarac, svladao vratara Nevistića, ali je njegova lopta prošla tik uz vratnicu.

Vrijedi napomenuti da je u 85. minuti u igru ušao Arijan Ademi i na taj način upisao svoj nevjerojatni 400. nastup za modru momčad.

VARAŽDIN - DINAMO 0:1

VARAŽDIN: Zelenika, Vukčević, Jelenić, Ba (83. Lesjak), Nekić (61. Škaričić), Boršić (71. Vuk), Postonjski, Lusavec, Mitrovski (83. Poldrugač), Dabro, Droždek (71. Domjanić)

DINAMO: Nevistić, Ristovski, Theophile, Bernauer, Špikić (46. Kaneko), Baturina (90. Rog), Mišić, Sučić (85. Ademi), Vidović (72. Hoxha), Kulenović (72. Brodić), Petković

Varaždin - Dinamo 0:1 (Vidović 46)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.