RIJEKA U LILLEU Paul Fonseca: Francuska ima jednu od najboljih europskih liga, imamo obvezu imati momčadi koje nastupaju u završnicama europskih natjecanja

Četvrtak, 24. kolovoza 2023. 11:23 Napisao/la  SC

Prije dvije sezone Lille dočekao proljeće  Ligi prvaka, u utakmicama 1/16 finala Lige prvaka ispao od Chelseaja

Paul Foncesa
Paul Foncesa

Paul Fonseca ovako je najavio utakmicu protiv Rijeke (četvrtak, 20):

- Neće biti lako protiv Rijeke, sviđa mi njihova momčad, dobro su organizirani, imaju dosta dobrih igrača. Svaki igrač i trener želi igrati u Europi, zato smo jako motivirani. Naporno smo radili da to postignemo, ovo je vrlo važna utakmica za nas. Trenirali smo za to da igramo ove sezone svakih tri dana. Istina je da nemamo puno iskustva, imamo mladu momčad, ali spremni smo igrati puno utakmica ove sezone, kaže Fonseca, između ostalog bivši trener Rome, Šahtara i Porta.

Fonseca je na klupu Lillea sjeo je na početku prošle sezone, europske ambicije portugalskog trenera puno su veće od utakmica play-offa Konferencijske lige.

Prije dvije sezone trener Jocelyn Gourvennec s Lilleom je dočekao proljeće u Ligi prvaka, u ožujku 2022. godine u utakmicama 1/16 finala Lige prvaka ispao je od Chelseaja.

U francuskom nogometu prevladava rezigniranost nakon što je Marseille u 3. pretkolu ove sezone ispao u Ligi prvaka od Panathinaikosa, u skupine Lige prvaka izravno su se plasirali PSG i Lens.

Osim PSG-a ni jedan francuski klub godinama se nije pojavio u završnici jednog europskog natjecanja.

- Teško je to objasniti, nije lako. Radio sam u Italiji u kojoj godinama nije bilo puno klubova u finalu i polufinalu europskih natjecanja, a prošle godine su imali više momčadi koje su došle do završnice. To je pitanje investicija. Francuska ima jednu od najboljih europskih liga, imamo obvezu imati momčadi koje nastupaju u završnicama europskih natjecanja, kaže Fonseca.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.