S. BELUPO - RIJEKA Matjaž Kek: Tko će pucati penal? Ja neću, nisam registriran!

Petak, 25. rujna 2015. 17:08 Napisao  Patrik Mršnik

Za mene je jedanaesterac kao i svaka druga prilika, kao i primjerice prilika koju Tomasov nije iskoristio protiv Intera, kaže Kek.

Nogometaše Rijeke u subotu od 19 sati u Koprivnici protiv domaćeg Slaven Belupa čeka dvoboj jedanaeste dionice domaćeg nogometnog prvenstva. Društvo pod vodstvom Matjaža Keka u njega ulazi sa žalom zbog propuštene prilike uhvatiti puni plijen protiv zaprešićkog Intera u posljednjem kolu. Ipak, nadu u pobjedu protiv farmaceuta daje predstava iz Beletinca protiv Bednje, u kojoj su Riječani zabili bezmalo deset pogodaka za rekordnu gostujuću pobjedu u svim natjecanjima.

- Dobro smo odradili kup obvezu protiv Bednje. Sada uz to što želimo povećati bodovni saldo moramo razmišljati i o što kvalitetnijoj igri jer se samo preko nje dolazi do poželjnog rezultata. To je naša želja, uz sav respekt kojeg imamo prema momčadi Slaven Belupa i znajući da se radi o kvalitetnoj ekipi posebice na domaćem terenu, kaže Matjaž Kek u uvodu obraćanja novinarima uoči puta u Koprivnicu.

Što se tiče ozlijeđenih igrača i onih na koje strateg Riječana neće moći računati u subotnjem susretu, na tom popisu su Mateo Bertoša i Anas Sharbini koji nisu trenirali s momčadi proteklih dana, a pod znakom pitanja su i nastupi Marka Vešovića odnosno Brazlilca Moisesa.

- Sharbini je poslije svog povratka iz Dubaija imao određenih problema s leđima tako da nije trenirao s momčadi prošli tjedan. Ne dolazi u obzir njegov nastup u subotu. Što se pak Vešovića tiče, u četvrtak je nešto osjetio na treningu pa ćemo vidjeti kako će sve to izgledati. Ako ga ne osposobimo, morat ćemo tražiti neka nova rješenja. Moises također nije spreman za svih devedeset minuta, kaže Kek.

Prvo novinarsko pitanje bilo je - tko će pucati jedanaesterac ako on bude dosuđen za Rijeku. Četiri su već ostala neiskorištena u prvih deset kola, to postaje uteg oko vrata Riječanima. Trener je u rukavu imao spreman odgovor:

- Ja neću pucati jedanaesterac, ne smijem budući da nisam registriran kao igrač!

Kek je nastavio uz postavljanje zaštite pred svoje igrače.

- Počela se raditi fama oko tih penala. Znam, nezgodno je kada ih se toliko zapuca u tako kratkom vremenu, ali pucaju ih oni koji na treninzima ne promašuju. Onaj tko je igrao nogomet i tko je bio pod pritiskom trenutka i ambijenta zna da se to događa i najboljima. Za mene je jedanaesterac kao i svaka druga prilika, kao i primjerice prilika koju Tomasov nije iskoristio protiv Intera. Napravili smo korak naprijed u Bednji gdje je realizacija bila na nivou, kaže Kek.

Rijeka je u Beletincu zabila deset pogodaka i izgledala agresivno. Pristup je bio kao u svakoj drugoj prvoligaškoj utakmici, ništa se nije prepuštalo slučaju.

- Mislim da treba u svaku utakmicu ući maksimalno, kao i u svaki trening. Znate da poludim kad vidim nedefiniranu ekipu koja na terenu daje pedeset posto svojih mogućnosti. Danas treba pokazati respekt prema svakom protivniku, sportašu i sportskom djelatniku. Moramo razmišljati o sebi i drago mi je da se sada napravila jedna atmosfera u kojoj možemo samo napredovati. Rijeka je skup mladih igrača koji još puno mogu napraviti, mogućnosti ove ekipe su velike, sve ovisi o njima dali će to iskoristiti i na koji način. Meni je normalno da, neovisno o protivniku pokažemo koliko možemo, kaže Kek.

Po izostanku Bertoše i Vešovića kao rješenje za poziciju lijevog beka iskače Leonard Zuta koji je odigrao cijelu utakmicu u Kupu.

- Zuta je odigrao devedeset minuta u Bednji. Vidim jednu perspektivu kod tog dečka, igrača koji nam može puno pomoći. On se polako navikava na novu okolinu, jezik, kulturu i karakter ekipe koja ga je odlično primila. To je jedan fajter koji nam može dobro doći. Ekipa sada izgleda dobro, odmarali smo Močinića i Maleša čiji zglobovi još ne bi pretrpjeli onakav teren u Beletincu. Mislim da sada sve djeluje dobro, neki igrači su se još bolje snašli u novim ulogama na terenu, rekao je Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.