Nogometaši Rijeke pobijedili Nyíregyháza Spartacus, Franjo Ivanović dvostruki strijelac i asistent

Srijeda, 10. srpnja 2024. 13:33 Napisao/la  SC

Utakmica se igrala dvaput po 60 minuta, momčad Rijeke koja je igrala u drugom dijelu pucala  od energije prvih pola sata

Franjo Ivanović
Franjo Ivanović Foto: HNK Rijeka/Facebook

Nogometaši Rijeke pobijedili (3:1) su mađarski Nyíregyháza Spartacus trima pogocima u nastavku prve pripremne utakmice odigrane tijekom boravka u Schladmingu.

Utakmica se igrala dvaput po 60 minuta, momčad Rijeke koja je igrala u drugom dijelu pucala je od energije prvih pola sata, kada je moćni Franjo Ivanović postigao dva pogotka i asistirao za treći pogodak.

U 69. minuti Ivanović je uzdužno u kaznenom prostoru prošao kraj trojice igrača prije nego što je staloženo pogodio mrežu.

U 80. minuti Ivanović je okomitim pasom poslao Butića po sredini prema mađarskom vrataru, mladi napadač mirno je loptu gurnuo u mrežu.

U 84. minuti Jakac je odigrao prema Ivanoviću, koji je snažno odnio loptu u duelu s Gangeliczkim, istrčao ispred mađarskog vratara i drugi put zatresao mrežu.

Ivanović je u 107. minuti propustio priliku ostvariti hat-trick, kada je od središta igrališta pobjegao mađarskim stopetima i izgubio loptu u duelu s mađarskim vratarom.

U drugom dijelu izglednu priliku nije iskoristio Butić, nakon što je Ivanović u 67. minuti prošao desnom stranom kaznenog prostora i idealno asisitirao.

Zadnjih dvadesetak minuta mađarska je momčad preuzela inicijativu, Posvec je u 90. minuti obranio Babićev udarac iskosa zdesna.

U zadnjoj minuti Olah je udarcem s 25 metara iskosa pogodio desni Posavčev kut i ublažio poraz.

Rijeka je utakmicu počela u nominalno prvoj postavi bez trojice važnih igrača (Selahi, Goda, Pašalić).

U prvom dijelu nije bilo pogodaka iako je bilo prilika, treba istaknuti da je riječka momčad igrala puno sporije nego u nastavku utakmice.

U 15. minuti Petrovič je s 18 metara loptu poslao u kut, Fejer je u vratnicu skrenuo loptu koja se odbila do Jankovića, koji nije dobro zahvatio loptu na suprotnoj vratnici.

Bila je to jedina riječka prilika u razdoblju nešto bolje igre.

Barnabas Nagy (59), Dominik Nagy (60) i Kovácsréti (60) imali su prilike dovesti svoju momčad u vodstvo.

RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Radeljić, Galešić, Bogojević, Hodža, Petrovič, Fruk, Janković, Djouahra, Obregon. Od 61. minute: Posavec, Kitin, Majstorović (91 Burčul), Dujmović, Čabraja, Banda, Ilinković, Babić (105 Valinčić), Butić, Jakac, Ivanović.

NYIREGYHAZA SPARTACUS: Fejér, Rjaskó, Alaxai, Temesvári, Navrátil, Kesztyűs, D. Nagy, B. Nagy, Kovácsréti, Myke Ramos, Gresó (Bese, Toth, Nemeth, Pataki, Tamas, Gengenczki, Pinte, Bertok, Kovacs, Horvath. Beke, S. Babić, Olah)