Nogometaši Rijeke pobijedili Nyíregyháza Spartacus, Franjo Ivanović dvostruki strijelac i asistent

Srijeda, 10. srpnja 2024. 13:33 Napisao/la  SC

Utakmica se igrala dvaput po 60 minuta, momčad Rijeke koja je igrala u drugom dijelu pucala  od energije prvih pola sata

Franjo Ivanović
Franjo Ivanović Foto: HNK Rijeka/Facebook

Nogometaši Rijeke pobijedili (3:1) su mađarski Nyíregyháza Spartacus trima pogocima u nastavku prve pripremne utakmice odigrane tijekom boravka u Schladmingu.

Utakmica se igrala dvaput po 60 minuta, momčad Rijeke koja je igrala u drugom dijelu pucala je od energije prvih pola sata, kada je moćni Franjo Ivanović postigao dva pogotka i asistirao za treći pogodak.

U 69. minuti Ivanović je uzdužno u kaznenom prostoru prošao kraj trojice igrača prije nego što je staloženo pogodio mrežu.

U 80. minuti Ivanović je okomitim pasom poslao Butića po sredini prema mađarskom vrataru, mladi napadač mirno je loptu gurnuo u mrežu.

U 84. minuti Jakac je odigrao prema Ivanoviću, koji je snažno odnio loptu u duelu s Gangeliczkim, istrčao ispred mađarskog vratara i drugi put zatresao mrežu.

Ivanović je u 107. minuti propustio priliku ostvariti hat-trick, kada je od središta igrališta pobjegao mađarskim stopetima i izgubio loptu u duelu s mađarskim vratarom.

U drugom dijelu izglednu priliku nije iskoristio Butić, nakon što je Ivanović u 67. minuti prošao desnom stranom kaznenog prostora i idealno asisitirao.

Zadnjih dvadesetak minuta mađarska je momčad preuzela inicijativu, Posvec je u 90. minuti obranio Babićev udarac iskosa zdesna.

U zadnjoj minuti Olah je udarcem s 25 metara iskosa pogodio desni Posavčev kut i ublažio poraz.

Rijeka je utakmicu počela u nominalno prvoj postavi bez trojice važnih igrača (Selahi, Goda, Pašalić).

U prvom dijelu nije bilo pogodaka iako je bilo prilika, treba istaknuti da je riječka momčad igrala puno sporije nego u nastavku utakmice.

U 15. minuti Petrovič je s 18 metara loptu poslao u kut, Fejer je u vratnicu skrenuo loptu koja se odbila do Jankovića, koji nije dobro zahvatio loptu na suprotnoj vratnici.

Bila je to jedina riječka prilika u razdoblju nešto bolje igre.

Barnabas Nagy (59), Dominik Nagy (60) i Kovácsréti (60) imali su prilike dovesti svoju momčad u vodstvo.

RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Radeljić, Galešić, Bogojević, Hodža, Petrovič, Fruk, Janković, Djouahra, Obregon. Od 61. minute: Posavec, Kitin, Majstorović (91 Burčul), Dujmović, Čabraja, Banda, Ilinković, Babić (105 Valinčić), Butić, Jakac, Ivanović.

NYIREGYHAZA SPARTACUS: Fejér, Rjaskó, Alaxai, Temesvári, Navrátil, Kesztyűs, D. Nagy, B. Nagy, Kovácsréti, Myke Ramos, Gresó (Bese, Toth, Nemeth, Pataki, Tamas, Gengenczki, Pinte, Bertok, Kovacs, Horvath. Beke, S. Babić, Olah)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.