Mislav Karoglan: Ja sam najmanji problem, mogu se itekako pogledati u ogledalo

Subota, 30. ožujka 2024. 23:57 Napisao/la  TB
Mislav Karoglan
Mislav Karoglan Foto: HNKHajduk/Facebook

Mislav Karoglan doživio je treći poraz na klupi Hajduka. Dinamo je slavio na Poljudu s 1:0. 

- Prvo poluvrijeme protiv vjetra, plan je bio uzeti posjed što je više moguće. Imali smo više šansi. Jedino što prvo poluvrijeme mogu zamjeriti je gol Dinama, Pukštas propadne u presingu. Nedopustivo je da se Petković okrene tako. Poslije je pogriješio i Diallo. Imali smo u 45. minuti zicer Moufija, onda šanse Kalinića, Moufija, Krovinovića. Imaš pet prilika, moraš zabiti. Da zabiješ uz pomoć vjetra okreneš utakmicu. Faktor sreće moraš imati, nije baš da smo ga imali - rekao je Karoglan, a zatim dodao:

- Jako teška pozicija. Ovo je bila za nas ključna utakmica. Dok se god igra matematički si unutra. Ne ovisimo više sami o sebi. 

Diallo i Brekalo?

- Neću pojedinačno. Prpić, Hrgović, Laszlo, Krovinović su bili dobri. Svjestan sam da je Hrgović talentiraniji, zato i dobiva priliku petu utakmicu zaredom. Znao sam i da je Prpić klasa. 

Jesu li vas neki igrači razočarali?

- Ne mogu me nikad igrači razočarati. Postoji najlakša istina, a to je da sam morao napraviti bolji posao, ali mogu se itekako pogledati u ogledalo.

Zvučite kao da ste na odlasku?

- Ja sam najmanji problem. 

Kako mislite podići ekipu nakon dva teška poraza?

- Rezultatski se nije promijenilo, ali treba biti pošten prema momcima i reći da smo promašili previše u derbiju. Možeš biti pametan koliko hoćeš. U dva mandata Hajduka sam imao dva loša poluvremena. U prvom mandatu drugo poluvrijeme Lokomotiva i u ovom drugo poluvrijeme Varaždin. Znam što radim i koliko sam predan. Tu razinu predanosti moraju imati i igrači, da bi bili prvaci. Izraziti krivac za sportski sektor sam ja. Klub nam je sve osigurao. Predsjednik je s upravljačke strane napravio sve, nije nam nedostajalo ni ptičjeg mlijeka. 

Kakva je situacija s Livajom?

- Ne znam, nisam stigao pitati - zaključio je Karoglan. 

Sergej Jakirović ovako je vidio pobjedu na Poljudu.

- Borbena utakmica, čestitam dečkima na odigranom u ovim vremenskim uvjetima.  Hajduk je imao dvije dobre šanse i obranili smo se, stabilizirali smo se i uzeli posjed, dolazili do završnice. Petković je zabio nakon odlične akcije. Vidjeli smo na poluvremenu da će Hajduk riskirati. Vjetar je počeo puhati još više prema južnom golu i bilo je teško obraniti se. Nevistić je sjajno obranio više puta. Ovo su jako važna tri boda. Ne znam hoćemo li biti prvaci, ali nastojat ćemo osvojiti naslov. Imamo još devet utakmica. Dok je matematika u igri, svi imaju šansu biti prvaci. Bit će jako zanimljivo u međusobnom ogledu s Rijekom. Nijednu utakmicu ne smijemo podcijeniti. Ide se punom snagom do kraja sezone. U Dinamu su standardi visoki, odmorit ćemo se, analizirati ovu utakmicu, a u Kupu moramo igrati još bolje nego danas. Imamo iskustvo. Dosta bodova smo izgubili na tzv. malim utakmicama. Za svaku se pripremamo kao da je derbi. U zadnjem krugu igramo dosta u gostima i morat ćemo postati bolji u gostima, za sada smo u Maksimiru bili značajno fluidniji

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.