Ivan Leko: Meni je već sada u glavi utakmica protiv Rijeke!

Nedjelja, 01. listopada 2023. 22:51 Napisao/la  T. B.

Jedan put možeš iznenaditi, ali drugi je to već nešto, kaže trener Hajduka nakon druge pobjede protiv Dinama

Ivan Leko
Ivan Leko Foto: HNK Hajduk

Hajduk je drugom uzastopnom pobjedom protiv Dinama ove sezone ostao ne prvom mjestu:

- Htjeli smo pobijediti, dominirati, biti bolji, ali znaš da imaš protivnika. Lijep je osjećaj dobiti, a drugi lijep osjećaj je da ova momčad može i treba bolje. Treći lijep osjećaj je da te sreća pomazi jer si zaslužio. Ova dva tjedna je bilo teško. To su tri bitne stvari koje trebamo naučiti iz ove utakmice. Večeras ćemo uživati, a od sutra krenuti dalje. Moramo biti bolji, ova ekipa ima prostora za napredak. Žao mi je da ljudi koji rade teren, trude se, ovo je njiva, tu ne možeš igrati nogomet. Dinamo je u 20 godina 19 puta bio prvi. Prvenstvo je dugo, Lokomotivu smo dobili na karakter i sreću. Jako sam svjestan da trebamo raditi i biti bolji. Momci vole trenirati i biti zajedno. Konkurencija je dobra. Moram razmisliti s kim ćeš startati. To je isto znak da nisi dobar. Treba trenirati k'o pas, trebamo dignuti sve, kazao je trener Ivan Leko.

Kakav je bio sudac Pajač?

- Bio je loš. Mene to nervira i nitko to ne smije reći. Na 50-50 svaka je njihova. Naš svaki faul je žuti karton. Gledao sam utakmicu Tottenham - Liverpool. Sudac je pogriješio, ali su se ispričali. Volio bih da tako i ovdje kažu, ali to se neće dogoditi.

Hajduk ima devet bodova iz tri derbija. Koliko vam to znači?

- Ovo nije stvar odnosa Leko - Jakirović. Bitni su Hajduk, Dinamo, Rijeka. S trenerske strane mi je nebitno, ali bitno je sa psihološke strane. Jedan put možeš iznenaditi, ali drugi je to već nešto. Ali, ima i druga strana medalje. Izgubili smo protiv Gorice, Lokomotivu smo dobili na sreću.

Slijedi Rijeka?

- Težak protivnik. Čeka nas pun stadion. Meni je već sada u glavi ta utakmica. Poznavajući stavove njihovog trenera i predsjednika napravit će sve da dobiju Hajduk, a na nama je da se pripremimo i da na terenu pokažemo da se možemo boriti sa svim izazovima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.