MAXtv PRVA LIGA

Zadar pobijedio Lokomotivu u Maksimiru

Nedjelja, 09. ožujka 2014. 17:11 Napisao/la  SC

Utakmica 25. kola: Lokomotiva - Zadar 1:3

MAXtv Prva liga – 25. kolo

LOKOMOTIVA – ZADAR 1:3

Igralište u Maksimiru. Gledatelja: 500

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 0:1 Ivančić (7), 0:2 Banović (34), 0:3 Tadić (41), 1:3 Budimir (48)

Žuti kartoni: Barbarić, Budimir, Gorupec (Lokomotiva), Oršulić (Zadar)

LOKOMOTIVA: Zelenika, Gorupec, Barbarić, Čalušić, Musa, Trebotić, Šovšić (67 Šovšić), Begonja (46 Pajač), Mišić (46 Chago), Pjaca, Budimir

ZADAR: Matković, Ikić, Neretljak, Con, Hrgović, Muić (65 Surać), Bašić, Oršulić, Banović, Tadić (82 Weitzer), Ivančić (90+2 Ješe)

Nogometaši Zadra ostvarili su neočekivanu pobjedu protiv Lokomotive u Maksimiru i na najbolji način anulirali posljedice teškog domaćeg poraza od H. dragovoljca u 24. kolu. Nogometaši Zadra odigrali su izvanredno prvo poluvrijeme tijekom kojega su postignuli tri pogotka i riješili pitanje pobjednika. Brza i okomita otvaranja, posebice preko raspoloženih Tadića, Ivančića i Banovića, bila su nerješiv problem za visoko postavljenu domaću obranu.

Već je u 7. minuti Ivančić pobjegao domaćim stoperima, izašao sam pred Zeleniku i mirno plasirao loptu u mrežu – 0:1. U 34. minuti Banović je snažnim i točnim udarcem s 22 metra pogodio desni kut za 0:2. Pred kraj prvog dijela Banović je pobjegao lijevom stranom kaznenog prostora, precizno ubacio za Tadića koji pogađa suprotni kut – 0:3.

Pokušala je Lokomotiva učiniti podvig u drugom dijelu, ali je zadarska obrana uspješno odolijevala domaćim pokušajima. Ublažio je poraz Budimir, koji je u 48. minuti postigao pogodak nakon pogreške vratara Matkovića.

Iskupio se Matković u 72. minuti sjajnom reakcijom, kada je Budimir krenuo prema njemu. Odbio je vratar Zadra loptu i time osujetio zadnju veliku šansu domaćina da pokuša preokrenuti rezultat.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.