MAXtv Prva liga: Zadar i Hajduk podijelili bodove na Stanovima, Splićani propustili više šansi

Nedjelja, 17. ožujka 2013. 19:53 Napisao/la  SC

Utakmica 24. kola: Zadar - Hajduk 1:1. Zadrani poveli u 1. minuti pogotkom Banovića. Hajduk preuzeo inicijativu, stvorio više prilika, pogodio dvije vratnice i samo jedan pogodak

MAXtv Prva liga – 24. kolo

ZADAR – HAJDUK 1:1

Stadion u Stanovima. Gledatelja: 4000

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Banović (1), 1:1 Caktaš (34)

Žuti kartoni: Sarić, Surać, Perica (Zadar), Lima, Stojanović (Hajduk)

ZADAR: Gluić, Buljat, Sarić, Prahić, Ljubović (20 Bilaver), Vasilj (74 Heister), Jerbić, Banović (62 Surać), Begonja, Mršić, Perica

HAJDUK: Kalinić, Milić, Lima, Jozinović, Stojanović (90 Elez), Plazonić, Sušić (79 Jakoliš), Vršajević, Kouassi (90+2 Kiš), Caktaš, Vuković

U 26. sekundi debitant na vratima Hajduka Luka Kalinić morao je po loptu u mrežu. Banović je izbjegao pažnji gostujuće obrane, sam istrčao pred Kalinića i snažnim udarcem zatresao mrežu – 1:0.

Oslabljeni Hajduk nije se dugo oporavljao od šoka. Krstičević mijenja igrače, ali navike ne mijenja. Tko god nosi bijeli dres, igra agresivno! Hajduk je pritisnuo Zadrane, već u 24. minuti Stojanović je pogodio vratnicu.

U 34. minuti Hajduk je izjednačio. Razigrani Stojanović prizemno je ubacio pred vrata, Caktaš je uklizao i pogodio – 1:1. U 45. minuti još se jednom tresla zadarska vratnica, ovog puta Caktaš je izveo slobodni udarac s 20 metara.

U nastavku utakmice Hajduk je pokazao da mu neodlučeni rezultat ne odgovara. U 57. minuti Kouassi natrčao je na loptu koju je odbio Gluić i promašio prazna vrata s pet metara. Kako je vrijeme odmicalo Hajduk je sve više pritiskao, izgledne šanse promašili su Stopjanović (59) i Vuković, koji je u 61. minuti izašao pred Gluića, ali nije uspio zatresti mrežu.

U smiraju utakmice splasnule su ambicije Hajduka, pa su obje momčadi počele više pažnje posvećivati obranama i čuvanju rezultata.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.