MAXtv PRVA LIGA

Vanja Iveša sačuvao bod Istri protiv Dinama

Subota, 22. kolovoza 2015. 22:58 Napisao/la  SC

Susret 7. kola: Istra 1961 - Dinamo 1:1. Za Istrino vodstvo pogodio Zlomislić, izjednačio Čorić

MAXtv Prva liga - 7. kolo

ISTRA 1961 - DINAMO 1:1

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 4.000

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Strijelci: 1:0 Zlomislić (20) 1:1 Čorić (34)

Žuti kartoni: Hadžić, Heister, Kasalica (Istra 1961), Henriquez, Benković (Dinamo)

ISTRA 1961: Iveša, Žižić, Ojdanić, Pavlović, Đurić, Mišić (58 Repić), Zlomislić, Hadžić (90 Gregov), Heister, Nikolić (82 Kasalica), Zolotić

DINAMO: Eduardo, Musa, Šimunović, Husejinović (64 Pjaca), Antolić, Henriquez (77 Hodžić), Fernandes, Čorić (64 Rog), Benković, Pamić, Matel

Istra i Dinamo odigrali su 1:1 u susretu sedmoga kola MAXtv Prve lige. Domaći je vratar Vanja Iveša bod ostavio na Drosini, nekoliko je zicera zagrebačkom sastavu obranio iskusni čuvar pulske mreže i tako Dinamo doveo do njegovog četvrtog ovosezonskog remija. Prednost Dinama nad pratnjom s vrha ljestvice sada iznosi dva boda.

Prvu priliku na utakmici imao je Angelo Henriquez koji je iz blizine s desne strane pokušao matirati vratara Puljana u 9. minuti, ali je domaći vratar sjajno blokirao Čileanca i rezultat se nije mijenjao.

Erupitrao je stadion u 20. minuti kada je Damir Zlomislić snažno potegnuo s ruba šesnaesterca. Sjajna prizemna lopta pronašla je put do lijevog donjeg kuta i šokirala zadnju liniju favoriziranih modrih - 1:0.

Ipak na izjednačenje nije se dugo čekalo, Ante Ćorić zabio je u 34. minuti nakon gužve u šesnaestercu, najbolje se snašao i sigurno zakucao. Dokazao je da mu leži travnjak na Drosini, jer je svoj prvijenac zabio upravo u Puli prošle godine.

Said Husejinović imao je dvije sjajne prilike u 40. minuti. Prvo je naciljao vratara Ivešu po sredini, a onda je nakon ubačaja iz kornera propustio pogoditi nebranjeni desni kut iz blizine. Svoj šut isprobao je i Fernandes u 45. minuti, ali vratar žuto-zelenih sjajno je obranio i ovaj pokušaj.

Početkom drugog poluvremena domaći nogometaši malo su stisnuli, ali iz tog razdoblja najviše se pamti incident (65. minuta) kada je petarda pala u blizinu vratara Eduarda, pa je utakmica bila prekinuta na dvije minute.

Stefan Nikolić lako je mogao dovesti domaće nogometaše u vodstvo u 72. minuti kada je glavom skrenuo loptu u gornji lijevi kut, ali greda je zaustavila njegov sjajan pokušaj. Dvije minute kasnije Fernandes je sjajno pucao s nekih 15 metara iskosa, ali Iveša se maksimalno ispružio i zaustavio Čileanca. Junior Fernandes imao je još i izgledniju situaciju u 80. minuti kada je sam izbio ispred Vanje Iveše, ali vratar Istre ovim je "skalpom" zasluženo osvojio titulu igrača današnje utakmice.

Filip Kasalica imao je veliku priliku u 86. minuti kada je, nakon polu-kontre domaćih nogometaša, gađao donji desni kut s nekih 10-ak metara. Crnogorac je za malo bio neprecizan..

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.