MAXtv PRVA LIGA

Nikolić u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu

Nedjelja, 27. rujna 2015. 18:57 Napisao/la  SC

Susret 11. kola: Istra 1961 - Lokomotiva 2:1

MAXtv Prva liga - 11. kolo

ISTRA 1961 - LOKOMOTIVA 2:1

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 1000.

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelci: 0:1 Andrijašević (26) 1:1 Žižić (42) 2:1 Nikolić (90+3)

Žuti kartoni: Đurić, Žižić (Istra 1961), Capan, Leko, Andrijašević (Lokomotiva)

ISTRA 1961: Iveša - Hadžić, Gregov (74 Gojković), Žižić, Heister - Zlomislić, Đurić - Kasalica (82 Barišić), Repić (61 Bouhna), Tomić - Nikolić

LOKOMOTIVA: Zelenika - Capan, Perić, Mrčela, Bručić - Leko, Čorić (66 Gržan) - Kolar, Andrijašević, Fiolić (79 Prenga) - Marić (54 Grezda)

Nogometaši Istre konačno su uspjeli doći do prvenstvene pobjede, u duelu jedanaestog kola domaćeg prvenstva odigrali su na Drosini s Lokomotivom 2:1. Drugo poluvrijeme ponudilo je više zanimljivih detalja od prvog, iako su dva pogotka postignuta još za vrijeme prvih četrdeset i pet minuta.

Gosti su poveli u 26. minuti. Fiolić je prihvatio loptu na lijevoj strani nakon jednog auta i dodao sredinu do Andrijaševića koji s ruba kaznenog prostora gađa suprotan kut vratara Iveše i šalje loptu u mrežu. Do tad igra nije ponudila previše razloga za uzbuđenje oko tisuću gledatelja, lopta je boravila kroz veći dio vremena između dva kaznena prostora.

U posljednjih pet minuta prvog dijela Istra je trebala povesti, ali je samo izjednačila rezultat. U 43. minuti Đurić je ubacio iz slobodnog udarca, a iz gužve se na drugu stativu izvukao Žižić i glavom pogodio za 1:1. Dvije minute kasnije poništen je regularan pogodak Istre, dodavanje Kasalice prema Tomiću okarakterizirano je kao zaleđe, Tomić je nakon toga zabio gol, ali je pomoćni sudac prethodno podignuo zastavicu iako se radilo o regularnom pogotku.

Nastavak susreta ponudio je nešto otvoreniju igru oba sastava. Lokomotiva je dvaput opasno zaprijetila. Prvo je Čorić u 51. minuti ostao nečuvan u Istrinom kaznenom prostoru, ali mu je udarac zaustavio Iveša, a onda je minutu kasnije Jerko Leko iz slobodnog udarca pogodio gredu.

Do pogotka je Istra mogla u 75. minuti kada Kasalica iz neposredne blizine gola ne može zabiti nakon ubacivanja Nikolića s lijeve strane. Iveša je s druge strane zaustavio dva udarca Andrijaševića u 79. minuti.

Istra je do pobjede došla u posljednjoj akciji na utakmici, ponovo zabivši iz prekida. Nikolić se snašao u gužvi i poentirao za pobjedu domaće momčadi.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.