MAXtv PRVA LIGA

Split lakoćom svladao nedoraslog Zagreba

Petak, 07. kolovoza 2015. 21:33 Napisao/la  SC

Susret 5. kola: Zagreb - Split 3:0. Strijelci Mršić, Musa (ag) i Bagarić

MAXtv Prva liga - 5. kolo

SPLIT - ZAGREB 3:0

Stadion u Parku mladeži. Gledatelja 800

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Mršić (7-11m) 2:0 Musa (18-ag) 3:0 Bagarić (71)

Žuti kartoni: Simonovski (Split), Konopek (Zagreb)

SPLIT: Zagorac, Miljković, Majstorović, Rrahmani, Woon, Blagojević, Bagarić (90 Faletar), Obšivač, Mršić (60 Pervan), Pešić, Simonovski (69 Rugašević)

ZAGREB: Livaković, Gudelj (46 Matić), Musa, Kovačić, Ćubel, Mudražija (46 Ljubičić), Stepčić, Konopek, Krovinović, Jurjević, Medić (46 Boban)

Split je ponovno na vrhu, napravili su puleni Zorana Vulića taman onoliko koliko je trebalo da po njih završi s pozitivnih 3:0. Nije bilo potrebno puno živaca jer je sav posao bio zgotovljen u prvih dvadesetak minuta. Za jedanaesti Splitov bod domaći momci u prvom poluvremenu nisu postigli gol iz igre; jedan je pao nakon opravdano dosuđenog kaznenog udarca, drugi je plod nespretnih okolnosti u Zagrebovoj obrani. Tek je Dražen Bagarić u 71. minuti pogodio glavom nakon ubačaja Pervana iz kornera za konačan rezultat utakmice.

Nakon što Simonovski u 4. minuti promašuje cisti zicer iz neposredne blizine gola na ubačaj Bagarića, Split ipak vodi samo dvije minute kasnije. Kovačić ruši Bagarića u kaznenom prostoru, sudac Vućkov bez razmišljanja pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator jedanaesterca bio je Antonio Mršić.

Drugi pogodak domaća je momčad postigla bez da se pošteno oznojila braneći svoja vrata. Zagreb je djelovao potpuno obezglavljeno, ne čudi stoga što je 2:0 bilo već u 18. minuti. Mršić je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, lopta je prošla mnogo igrača u petercu a Livaković ju je odbio samo do svog igrača. Božo Musa ponosni je strijelac autogola.

Split je u nekoliko navrata mogao doći do trećeg pogotka, što je paradoks budući da su se od početka drugog poluvremena postavili u mnogo obrambenijem stilu od prvog dijela utakmice. Livaković je spriječio pogodak Pešića (32) pravovremenim uklizavanjem, u nastavku i nove dvije prilike Simonovskog (63, 67). Vulić je svog napadača odlučio zamijeniti, postavljanjem Rugaševića u potpunosti je bio zatvoren prilaz golu domaćina.

Konačan rezultat bio je postavljen u 71. ninuti. Pervan je ubacio iz kornera s lijeve strane, Bagarić je neobjašnjivo ostao sam ispred vratara Livakovića pa mu nije bilo teško nakloniti se i zabiti za 3:0. Zagrebova obrana u potpunosti je podbacila na cijeloj utakmici, klub Dražena Medića može reći da je na gostovanju kod trenutnog lidera zapravo dobro prošao.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.