MAXtv Prva liga: Split remizirao s Interom, gostujući čuvar mreže crvenima otkinuo bodove

Petak, 15. travnja 2016. 19:57 Napisao/la  SC

Susret 31. kola: Split - Inter 0:0

MAXtv Prva liga - 31. kolo

SPLIT - INTER 0:0

Park mladeži. Gledatelja 685

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Žuti kartoni: Komorski, Čović (Inter)

RNK SPLIT: Duka, Miljković, Rrahmani, Vrgoč, Majstorović, Blagojević, Vidović (62 Špehar), Franjić (72 Grubišić), Barcenas, Pešić (46 Topić), Arroyo

INTER ZAPREŠIĆ: Čović, Mikulić, Ćosić, Komorski, Čeliković, Šoljić, Mlinar, Bočkaj (60 Ottochian), Puljić (82 D. Glavina), Blažević (89 Zulim), Nestorovski

Nije bilo golova u prvom susretu domaćeg nogometnog prvesntva ovog vikenda. Split i Inter su još jednom, po peti puta u jednako toliko proteklih međusobnih dvoboja podijelili bodove. Igrači Gorana Sablića željeli su stići do troboda, ali nije to dopuštala gostujuća obrana, na čelu s vrlo raspoloženim vratarom Ivanom Čovićem.

Interov čuvar mreže manje je posla imao u prvom poluvremenu. Međutim, morao se ispružiti u 27. minuti kada je iz daljine zaprijetio Pešić. Bila je to zapravo jedina prava, konkretna prilika za domaće igrače. Zaprešićani su probali iz prekida, no centrašut Čelikovića iz slobodnog udarca u 31. minuti nije pronašao nikog u kaznenom prostoru.

Krenuo je Split još opasnije u nastavku. Barcenas je u 50. minuti bio taj koji je uputio nizak, oštar udarac nakon ulaska u kazneni prostor, ali Čović je to obranio. I šest minuta kasnije mogao je Split do pogotka da udarac Vidovića nije završio izravno u naručju Interova vratara. Sredinom nastavka gosti bilježe dvije poluprilike (Puljić 65, Čeliković 67), a Split se ponovo budi novim udarcem Franjića u 69. minuti. Lopta je tada zamalo očešala stativu.

Posljednji Splitovi pokušaju mogli su se okarakterizirati najopasnijima. Topić u 77. minuti iz voleja promašuje, kao i Rrahmani jedanaest minuta kasnije u pokušaju glavom. Sve je u 93. minuti mogao riješiti Blagojević, no s vrha šesnaesterca pogodio je u posljednjem udarcu utakmice samo prsa Interova vratara.

Tablice omogućuje Sofascore