MAXtv Prva liga: Split remizirao s Interom, gostujući čuvar mreže crvenima otkinuo bodove

Petak, 15. travnja 2016. 19:57 Napisao/la  SC

Susret 31. kola: Split - Inter 0:0

MAXtv Prva liga - 31. kolo

SPLIT - INTER 0:0

Park mladeži. Gledatelja 685

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Žuti kartoni: Komorski, Čović (Inter)

RNK SPLIT: Duka, Miljković, Rrahmani, Vrgoč, Majstorović, Blagojević, Vidović (62 Špehar), Franjić (72 Grubišić), Barcenas, Pešić (46 Topić), Arroyo

INTER ZAPREŠIĆ: Čović, Mikulić, Ćosić, Komorski, Čeliković, Šoljić, Mlinar, Bočkaj (60 Ottochian), Puljić (82 D. Glavina), Blažević (89 Zulim), Nestorovski

Nije bilo golova u prvom susretu domaćeg nogometnog prvesntva ovog vikenda. Split i Inter su još jednom, po peti puta u jednako toliko proteklih međusobnih dvoboja podijelili bodove. Igrači Gorana Sablića željeli su stići do troboda, ali nije to dopuštala gostujuća obrana, na čelu s vrlo raspoloženim vratarom Ivanom Čovićem.

Interov čuvar mreže manje je posla imao u prvom poluvremenu. Međutim, morao se ispružiti u 27. minuti kada je iz daljine zaprijetio Pešić. Bila je to zapravo jedina prava, konkretna prilika za domaće igrače. Zaprešićani su probali iz prekida, no centrašut Čelikovića iz slobodnog udarca u 31. minuti nije pronašao nikog u kaznenom prostoru.

Krenuo je Split još opasnije u nastavku. Barcenas je u 50. minuti bio taj koji je uputio nizak, oštar udarac nakon ulaska u kazneni prostor, ali Čović je to obranio. I šest minuta kasnije mogao je Split do pogotka da udarac Vidovića nije završio izravno u naručju Interova vratara. Sredinom nastavka gosti bilježe dvije poluprilike (Puljić 65, Čeliković 67), a Split se ponovo budi novim udarcem Franjića u 69. minuti. Lopta je tada zamalo očešala stativu.

Posljednji Splitovi pokušaju mogli su se okarakterizirati najopasnijima. Topić u 77. minuti iz voleja promašuje, kao i Rrahmani jedanaest minuta kasnije u pokušaju glavom. Sve je u 93. minuti mogao riješiti Blagojević, no s vrha šesnaesterca pogodio je u posljednjem udarcu utakmice samo prsa Interova vratara.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.