MAXtv Prva liga: Split pogotkom Bagarića slavio u Osijeku, Sablić debitirao pobjedom

Subota, 03. listopada 2015. 17:05 Napisao/la  SC

Susret 12. kola: Osijek - Split 0:1

MAXtv Prva liga - 12. kolo

OSIJEK - SPLIT 0:1

Stadion Gradski vrt. Gledatelja 300

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelac: 0:1 Bagarić (78)

Žuti kartoni: Kurtović, Škorić, Perošević, Matas (Osijek), Oremuš, Blagojević, Rugašević, Bagarić (Split)

OSIJEK: Mikulić, Kurtović, Špičić, Mandić (46 Špoljarić), Perošević, Roce (46 Matas), Ugarković (79 Arsenić), Lesjak, Škorić, Šorša, Grgić

SPLIT: Zagorac, Majstorović, Bagarić (90 Đorđević), Rrahmani, Pešić, Pervan (90 Obšivač), Vidović, Rugašević, Franjić (45 Simonovski), Oremuš, Blagojević

Split je u osmom pokušaju svladao Osijek u Gradskom vrtu. Na prethodnih sedam gostovanja u Osijeku crveni nisu uspjeli slavili, a sada im je to pošlo za rukom sa novim trenerom Goranom Sablićem.

Prvi je zaprijetio Osijek, već u devetoj minuti Perošević nije bio precizan iz blizine. U prvom dijelu nije bilo većih uzbuđenja, a onda je u 42. minuti veliku prigodu propustio Split. Pervan je ubacio iz kornera, Bagarić prebacio na drugu stativu, a Vidović sa pet metara neometan pucao pored Mikulićevih vratiju.

Osijek je do vodstva mogao u 56. minuti. Pogriješio je Rrahmani, sam je prema Zagorcu krenuo Perošević, no vratar crvenih obranio je njegov pokušaj. Tri minute kasnije Simonovski je glavom iz blizine bio neprecizan.

U 78. minuti Split je stigao do pobjedničkog pogotka. Rugašević je ubacio sa lijeve strane, Vidović spustio loptu za Bagarića koji je sa 16 metara matirao Mikulića. Bio je to četvrti Bagarićev pogodak u HNL-u ove sezone kojim je Split stigao do prve ovosezonske pobjede u gostima.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.