MAXtv PRVA LIGA

Split pobijedio Dinamo na Parku mladeži

Petak, 30. listopada 2015. 21:05 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 15. kola: Split - Dinamo 1:0. Franjić strijelac jedinog pogotka


MAXtv Prva liga - 15. kolo

SPLIT – DINAMO 1:0

Igralište Park mladeži. Gledatelja 2500.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 6,5

Strijelac: 1:0 Franjić (38)

Žuti kartoni: Majstorović, Bagarić, Rrahmani, Pešić, Blagojević (Split), Concalo (Dinamo)

SPLIT: Zagorac 6,5 Oremuš 6,5 (72. Grubišić -), Rahmani 6,5, Vrgoč 7, Majstorović 7, Blagojević 6 (60 Obšivać 6), Vidović 7, Mršić 6,5, Franjić 7,5 (66. Đorđević -), Bagarić 7, Pešić 6,5.

DINAMO: Ježina 6,5, Matel 5, Concalo 5, Benković 5, Pivarić 5,5, Šovšić 5 (od 69 Rog -), Antolić 5, Machado 5, Soudani 5 (46 Fernandez 5,5), Henrigque 5 (46. Hodžić 5), Pjaca 5,5

Dinamo je doživio i drugi uzastopni prvenstveni poraz nakon sedam sezona. Split je Franjićevim pogotkom zasluženo osvojio (1:0) sva tri boda i tako najbližem susjedu Hajduku otvorio mogućnost da u nedjelju pobjegne Dinami pet bodova ako pobijedi Rijeku u Jadranskom derbiju na Poljudu.

Domaćini su od prve minute krenuli agresivno sa željom da „skinu skalp„ gostima. Već u 3. minuti zaprijetio je Mršić, pucao je sa 18 metara, Ježina je bio na mjestu.

Na drugoj strani Machado je odlično izveo slobodni udarac u 7. minuti, ubacio je loptu u kazneni prostor domaćina, Soudani je pucao glavom lopta je prošla pored gola.

Imali su gosti idealnu priliku minutu poslije, pogriješio je Blagojević, loptu je prihvatio Pjaca, ali je pucao točno u Zagorca.

Potom su „crveni„ prijetili preko Franjića i Mršića, ali bez uspjeha.

U završnici prvog dijela Split je poveo. Bagarić je gurnuo loptu iza leđa spore obrane gostiju, uposlio je Franjića koji je ušao u kazneni prostor i sa nekih 12-13 metara pucao, Ježina je bio nemoćan 1:0.

U nastavku susreta nismo zabilježili ništa važno što se tiče prigoda, domaćini su se branili i obranili. Vidjeli smo samo udarac Machada u 93. minuti, Zagorac je loptu izbacio u korner.

Nažalost, u završnici susreta nakon sudara Oremuša i Pjace, desni bočni domaćina ostao je ležati na travi pred vratima domaćina. Kolima Hitne pomoći prebačen je u KB Firule. Zbog pružanja pomoći nastradalom igraču i izmjena sudac Bebek je susret produžio 9 minuta što je izazvalo salvu nezadovoljstva kod domaćih navijača. Bebek je bio u pravu.

Nakon što je sudac odsvirao kraj susreta braća i vlasnici kluba Slaven i Jozo Žužul utrčali su u teren i zajedno sa igračima slavili veliku pobjedu Splita

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.