MAXTV PRVA LIGA

Nogometaši Splita izborili Europsku ligu

Petak, 16. svibnja 2014. 20:03 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 36. kola: Split – Lokomotiva 1:1 (Bilić 63'/Budimir 84')

Nogometaši Splita ostvarili su plasman u Europsku ligu nakon što su u zadnjem kolu u Parku mladeži odigrali neodlučeno (1:1) u utakmici s izravnim konkurentom Lokomotivom. U 63. minuti Belle je prošao lijevom stranom do korner-linije, vratio povratnu loptu koju je Bilić spretno skrenuo u daljnji kut – 1:0.

Lokomotiva je morala pobijediti da bi se plasirala u Europu, igrači Tomislava Ivkovića preuzeli su inicijativu u završnici utakmice i pokušali preokrenuti rezultat. U 84. minuti Kvesić je pogrešno procijenio i preslabo pokušao vratiti loptu svom vrataru. Budimir je presjekao dodavanje, zaobišao Zagorca i pogodio mrežu – 1:1.

U zadnjih desetak minuta uzbudljive završnice nogometaši Splita uspjeli su sačuvati neodlučen rezultat koristeći se svim raspoloživim (ne)dopuštenim sredstvima.

SPLIT: Zagorac, Ibriks, Križanac, Vrgoč, Rugašević, Dujmović (od 75. Radotić), Vojnović, Belle (od 70. Roce), Kvesić (od 88. Baraban), Erceg, Bilić 

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Prenga, Mrzljak, Musa, Chago, Trebotić (od 77. Mišić), Šovšić, Pjaca, Begonja (od 61. Šitum), Budimir

Utakmica 36. kola: Split – Lokomotiva 1:1 (Bilić 63/Budimir 84)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.