MAXtv Prva liga: Split jedva osvojio bod, Istra bez poteškoća zaustavila atomski napad

Subota, 20. srpnja 2013. 23:05 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Istra 1961 - Split 1:1. Mršić je na teren u 51. minuti poslao Rebića, pa je Split zaigrao u atomskoj napadačkoj postavi. Međutim, od Bellea, Bilića, Rocea i Rebića ni A od atomskog nogometa

MAXtv Prva liga – 2. kolo

 

ISTRA 1961 – SPLIT 1:1

 

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 3000

 

Sudac: Ante Vučemilović (Osijek)

 

Strijelci: 1:0 Radonjić (37), 1:1 Vojnović (87)

 

Žuti kartoni: Blagojević (Istra), Roce, Rebić, Vrgoč (Split)

 

Crveni karton, Rebić (90, drugi žuti karton)

 

ISTRA 1961: Ježina, Chung, Obšivač, Budicin, Pilipović, Batarelo (76 Hadžić), Miličević, Jo (46 Uzelac), Križman, Radonjić (82 Sačer)

 

SPLIT:  Zagorac, Ibriks, Vrgoč, Glumac, Glavina, Paracki, Dujmović (82 Vojnović), Mršić (51 Rebić), Belle, Roce, Bilić (72 Kvesić)

 

 

Nogometaši Splita uspjeli su osvojiti bod u Puli pogotkom jokera s klupe Aljoše Vojnovića, koji je u 87. minuti iskoristio jedinu priliku gostiju i poravnao rezultat – 1:1. U slaboj utakmici Splićani su razočarali prikazanim nogometom.

 

Momčad Splita istrčala je na stadion Aldo Drosina s dvojicom zvučnih pojačanja, prvi put ove sezone zaigrali su Mate Bilić i Tomislav Dujmović. Velika koncentracija kvalitete u napadu treneru Stanku Mršiću omogućila je da na klupi ostavi Antu Rebića. Da ima Rebića u momčadi takvo što vjerojatno ne bi palo napamet ni treneru Dinama Krunu Jurčiću.

 

Momčad Istre od početka utakmice dala je do znanja da je spremna kazniti bahati ulaz u utakmicu splitskih igrača, koji su umislili da nogomet igraju imena u zapisniku, a ne igrači na terenu.

 

U 37. minuti Radonjić je kaznio neodlučnost središnjih splitskih braniča, izborio se za udarac pred Zagorcem i skrenuo loptu u mrežu – 1:0. Istra je na odmor otišla s minimalnom prednošću, što nije bio realan odnos snaga na terenu. Zaslužili su domaćini i više od jednog pogotka prednosti.

 

Križman (22), Jo (30) i poglavito Pilipović (33), koji je s 5 metara loptu uputio ravno u vratara Zagorca, mogli su uz malo više prisebnosti zatresti mrežu gostiju. Spori i indolentni Splićani  samo su jednom (Glavina, 38) došli blizu izjednačenja.

 

 

U drugom dijelu utakmica se pretvorila u klasičnu „viktoriju“, kako se žargonski naziva igra na jedan gol. Mršić je na teren u 51. minuti poslao Rebića, pa je Split zaigrao u atomskoj napadačkoj postavi., kako je medijski najavljena napadačka moć splitskog kluba. Međutim, od Bellea, Bilića, Rocea i Rebića ni A od atomskog nogometa.

 

Igra s bezbroj dosadnih i bezopasnih pasova u širinu, bez prodora po bokovima, s Belleom u veznom redu izgledala je toliko jalovo da je utakmica postala dosadna. Gledatelje je jedino razbuio Rebić, kada je u 57. minuti pogodio prečku, iskosa, iz ne baš dobre pozicije.

Do 87. minute Split nije stvorio ni jednu šansu, a Istra je branila stečevinu iz prvog dijela. Onda je popustila koncentracija u domaćoj obrani. Roce je glavom spustio loptu Vojnoviću, koji sa 7 metara pogađa za 1:1.

 

U 90. minuti Rebić je ponovo pokazao da mu je karakter najveća zapreka u karijeri, u istoj minuti dobio je dva žuta kartona zbog prigovora, pa je morao ranije u svlačionicu.

 

Ništa nije propustio na terenu.  

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.