MATXtv PRVA LIGA

Split i Dinamo odigrali bez pogodaka

Subota, 01. studenog 2014. 17:02 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 14. kola: Split - Dinamo 0:0. Zdravko Mamić svjedočio je na tribinama još jednom slabom Dinama

 


MAXtv Prva liga - 14. kolo

SPLIT – DINAMO 0:0

Park mladeži. Gledatelja 1500.

Sudac: Bruno Marić (Daruvar) 5

Žuti kartoni: Dujmović (Split), Eduardo, Šimunović, Brozović (Dinamo)

SPLIT: Zagorac 7,5, Vrgoč 7, Galović 7, Glumac 7, Ibriks 6,5, Vidović 6,5, Dujmović 6,5, Kvesić 6,5, Glavina 6,5, Rog 7 (90. Roglić -), Roce 6 (63. M. Bilić -, 75 Jukić -)

DINAMO: Eduardo 7, Pinto 6,5, Šimunić 6, Taravel 7, Ibanez 6, Ademi 6, Brozović 6, Soudani 5,5, Čop 5,5 (75. Fernandes -), Wilson 5 (62. Pjaca 5)

Na kraju susreta obje momčadi su bili zadovoljne konačnim ishodom iako domaćinu više trebaju žaliti što nisu osvojili sva tri boda. Na južnoj tribini našlo se tridesetak pripadnika BBB-a, koji su skandirali protiv Zdravka Mamića, koji je sjedio na tribinama.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti. Nakon ubačaja Pinta s desnog boka Soudani je sa 7-8 metara pucao glavom pored gola. Fantastično je reagirao u 37. minuti Zagorec. Slobodni udarac sa 18 metara izveo je Ibanez , vratar domaćina na čudesan način spasio je mrežu. U završnici prvog dijela najveću priliku propustio je realizirati novopečeni reprezentativac Splita, Marko Rog, koji je pobjegao Šimunoviću i Wilsonu, izašao je sam ispred Eduarda, vratar gostiju padom u noge sačuvao je svoju mrežu.

U nastavku susreta Dinamo je bio premoćniji, no ponovno je na scenu stupio Rog. Još je jednom pobjegao obrani modrih, krenuo je prema golu gostiju, Eduardo je izašao e izvan kaznenog prostora i igrao rukom, sudac Marić umjesto crvenog kartona zadovoljio se samo žutim. Slobodni udarac izveo je Kvesić, lopta se od "živog zida" odbila u korner. Nakon toga je slabi Bruno Marić odsvirao kraj derbija.


- Čestitam svojim igračima na odličnoj odigranoj utakmici protiv jakog i moćnog Dinama. Svaki od igrača dao je svoj maksimum, šteta je što nismo bili kompletni, posebice što nismo imali puno rješenja u napadu. Cikalleshi nije mogao igrati zbog tri žuta kartona, Belle i Bagarić su ozlijeđeni, Bilić je kratko bio na terenu, ponovno se ozlijedio. Unatoč svemu bili smo bliže pobjedi, imali smo dvije velike prilike, no mladi Rog ih nije uspio realizirati, rekao je trener Splita Ivan Matić.

- Nije bilo lako igrati protiv domaćina koji se postavio defenzivno. Prije prilike koje su imali bile su plod grešaka igrača u obrani. Ne mislim da je Dinamo u krizi, odigrali smo 25 utakmica, doživjeli smo 3 poraza. Odigrali smo samo 3 utakmice bez pobjednika, sve ostale smo pobijedili, rekao je Zoran Mamić, trener Dinama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.