MAXtv Prva liga: Slaven Belupo stigao do prve pobjede, Osijek završio susret s desetoricom

Nedjelja, 09. kolovoza 2015. 22:27 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola: Slaven Belupo - Osijek 3:0. Uz novi poraz Osijek može žaliti i za Nikolom Mandićem zbog izravnog crvenog kartona nakon oštrog starta nad Vedranom Purićem u 51. minuti.

MAXtv Prva liga - 5. kolo

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 3:0

Gradski stadion u Koprivnici. Gledatelja 1.500

Sudac: Fran Jović (Zagreb) 7

Strijelci: 1:0 Paracki (35) 2:0 Radotić (69-ag) 3:0 Delić (84)

Žuti kartoni: Potokar (Slaven Belupo), Matas, Čuljak, Lukić (Osijek)

Crveni karton: Mandić (51 - oštar start)

SLAVEN BELUPO: Rozman 6 - Purić 6, Potokar 6, Međimorec 5.5, Delić 6.5 - Paracki 6.5, Brlek 6, Crepulja 6.5 - Savić 6.5 (68 Štiglec -), Ozobić 6 (85 Jambor -) - Ejupi 6 (88 Mihaljević -)

OSIJEK: Mikulić 5 - Matas 5, Lukić 5.5, Radotić 5, Arsenić 5.5 - Šorša 5.5, Lesjak 6, Čuljak 5 (46 Mihaljević 5), Špoljarić 5 (54 Šarić 5) - Mandić 5, Perošević 5.5 (81 Štrkalj -)

Nogometaši Slaven Belupa upisali su prvu pobjedu u novoj sezoni MAXtv Prve lige. Na svom stadionu izabranici Željka Kopića svladali su Osijek rezultatom 3:0, a pogotke su zabijali Goran Paracki, Mateas Delić i Tomislav Radotić, koji je nakon pokušaja Ozobića loptu nehotice uputio prema vlastitoj mreži. Uz novi poraz Osijek može žaliti i za Nikolom Mandićem, igraćem koji nije dočekao kraj utakmice zbog izravnog crvenog kartona nakon oštrog starta nad Vedranom Purićem u 51. minuti.

Nakon tri remija u posljednje tri utakmice (Rijeka 3:3, Lokomotiva 2:2 i Hajduk 2:2) trener domaće momčadi Željko Kopić tražio je prvu pobjedu ove sezone. U redovima Slaven Belupa za ogled protiv Osijeka nije bilo Gregurine, Križmana i Mikulića, jedinog prvotimca kojeg je u stoperskom paru sa standardnim Potokarom zamijenio Međimorec. Kopić nije odustajao od svoje standardne formacioje 4-3-3 koju je i prošle sezone prakticirao kao trener Zagreba, stoga se očekivala premoć u konkretnijim pokušajima od strane Koprivničana.

S druge strane Dražen Besek nije mogao računati na usluge Kurtovića, Škorića i Maslaća stoga su uloge u momčadi preuzeli Radotić, Čuljak i Špoljarić. Osijek je po jednom ove sezone osjetio slast pobjede (Zagreb), jednom gorčinu poraza (Split) te je dva puta remizirao (Dinamo, Istra 1961). U utakmici izjednačenih momčadi bile su otvorene sve tri opcije.

Domaćin je nešto konkretnije otpočeo utakmicu. Njihove glavne prijetnje kao i u prethodnim izdanjima bili su bočni igrači. Budući da su i bekovi (Purić, Delić) bili dosta ofanzivno orijentirani, ne čudi stoga velik broj ubačaja za Ejupija u špici napada. U 6. minuti Delić je pobjegao Arsenića ali je lopta za Ejupija bila previsoka.

U 16. minuti Slaven Belupo je imao prvu opasniju priliku na utakmici. Paracki je ispred kaznenog prostora lijepo podvalio loptu za Ejupija koji se uspio osloboditi svojih čuvara, ali i pogoditi natrčalog Mikulića u intervenciji vratara. Bila je to ujedno prva zanimljivost na utakmici koja je počela usporenim tempom. U 23. minuti akciju je preko lijeve strane povukao Purić, nakon čega je prebacio na desno, no udarac Delića s poludistance nije bio odveć precizan.

Gosti su se konačno probudili u 30. minuti. Poslje kombiniranja Šorše i Matasa po desnoj strani ovaj je potonji ošto ubacio u sredinu. Međimorec je zakasnio u reakciji pa se Mandić našao u dobroj poziciji, ali pokušaj voleja otišao je preko gola Rozmana. Nedugo zatim ponovno prijeti Slaven Belupo udarcem Savića, lopta je također otišla iznad grede.

Pogodak u mreži Osijeka dogodio se u 35. minuti. Slobodan udarac iskosa s lijeve strane imao je Stefan Savić. Odlučio se krilni igrač Slaven Belupa na ubačaj, i to na visinu bijele točke, gdje je sjajno reagirao Goran Paracki. Bivši junior Rijeke glavom je sjajno trznuo i neobranjivo pogodio za 1:0.

Do poluvremena je svoju novu priliku (41) imao Ejupi, udarac s vrha kaznenog prostora otišao je zamalo pored vratnice. Pogodak Slaven Belupa označio je realnu razliku između momčadi na terenu u prvih 45 minuta.

S početkom nastavka produljio se popis problema za momčad Dražena Beseka. Osim primljenog pogotka u završnici prvog dijela dogodio se Osijeku crveni karton Nikole Mandića u 51. minuiti utakmice. Grubo je napadač momčadi iz Gradskog vrta startao na Vedrana Purića u pokušaju oduzimanja lopte u fazi napada. Za zagrebačkog suca Jovića nije bilo razmišljanja, nakon kratkog komešanja među igračima Mandić je dobio izravni crveni karton. To je, uz činjenicu da su još tri Osijekova igrača bila pod žutim kartonima bio glavni problem za goste.

Besek je zbog crvenog kartona morao mijenjati pa je Špoljarića u veznoj liniji odmjenio Šarić. Prethodno je na poluvremenu u svlačionici ostao Čuljak, Osijek je imao sužen izbor za rotaciju u nastavku utakmice no domaćini nisu znali na pravi način iskoristiti brojčanu premoć. Dapače, nakon isključenja Mandića Slaven Belupo je stao u tempu, gosti su preko Šorše i Radotića imali dvije poluprilike za izjednačenje, no igra je do polovice drugog dijela bila prilično slaba.

Konačno riješenje utakmice ipak je ponuđeno u 69. minuti. Igrači Slaven Belupa brzo su u jednom navratu izašli iz svoje polovice, učinio je to preko lijeve strane Crepulja koji je po dolasku u visinu kaznenog prostora zavrnuo za Ozobića. Prvi udarac obranio mu je Mikulić, drugi je blokirao Lesjak, no odbijena lopta zakačila je Radotića i završila u mreži za 2:0.

Ozobić je u 72. minuti mogao zabiti i treći pogodak, no udarac iskosa s desne strane efektno je zaustavio Mikulić. Pogodak za 3:0 dogodio se u 84. minuti. Ozobić je poslao jednu prizemnu loptu s lijeve strane u sredinu za Ejupija, loše je reagirao osječki vratar Mikulić pa je kapetan domaćih Mateas Delić došao u priliku pogoditi za konačan rezultat utakmice.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.