MAXtv Prva liga: Slaven Belupo rutinski slavio u Kranjčevićevoj, Zagreb ostao na nuli

Petak, 17. kolovoza 2012. 21:51 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola MAXtv Prve lige: Zagreb - Slaven Belupo 1:2

Utakmica 5. kola MAXtv Prve lige

ZAGREB - SLAVEN BELUPO 1:2

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 1000

Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek)

Strijelci: 0:1 Oršulić (23, ag), 1:1 Abdurahimi (40), 1:2 Grgić (51)

ZAGREB: Vidaković, Pelaić, Pavlović, Šovšić, Oršulić, Bevab, Abdurahini (72 Dedić), Barišić, Zadro (81 Štiglec), Vojtuš, Medić

SLAVEN BELUPO: Rodić, Maras, Grgić, Kokalović, Purić, Batarelo, Gregurina, Rak, Bušić, Delić (72 Bubnjić), Vugrinec (84 Šaban)

Nogometaši Slaven Belupa ostvarili su pobjedu u Kranjčevićevoj, odigravši protiv Zagreba utakmicu koja se može smatrati rutinskom. Igrali su Koprivničani onoliko koliko je bilo potrebno za pobjedu bez nepotrebnog trošenja snage.

Slaven Belupo je početkom utakmice očekivano ostavio dojam momčadi koja spada u vrh našeg nogometa, preuzeli su gosti sredinu terena i kroz posjed lopte pokušali steći rezultatsku prednost. Prvi pogodak postignuli su nenadano:

U 23. minuti Vugrinec je ubacio okomitu loptu u kazneni prostor domaćina, stoper Zagreba Oršulić visoko je skočio, nespretno zakačio glavom loptu koja je preletjela Vidakovića i završila u mreži – 0:1.

Nakon primljenog pogotka igrači Zagreba počeli su koristiti suzdržaniju igru gostiju, koji su se nesvjesno povukli pokušavajući dočekati priliku za kontranapad. Dočekali su izjednačenje rezultata:

U 40. minuti Abdurahini se ubacio s desnog boka između trojice gostujućih braniča, pravodobno je dobio loptu koju je u trku s 15 metara precizno poslao u suprotni kut – 1:1.

U drugom poluvremenu gosti su brzo stekli novu prednost koju više nisu ispuštali do kraja. U 51. minuti nakon ubačaja iz kuta Grgić je s pola metra ugurao u mrežu loptu koju je glavom skrenuo Vugrinec – 1:2.

Pokušavao je Zagreb do kraja utakmice izbjeći treći poraz u Kranjčevićevoj, stvorili su domaći u nekoliko razdoblja prividnu nadmoć i propustili realizirati samo jednu priliku. U 64. minuti Pavlović je loptu glavom vratio natrčalom Štroku, koji nije dobro zahvatio loptu na 7 metara od Rodića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.