MAXtv Prva liga: Slaven Belupo pregazio Hajduk, Igor Tudor igralište napustio u pratnji zaštitara

Subota, 26. travnja 2014. 21:00 Napisao/la  SC

Utakmica 33. kola: Slaven Belupo - Hajduk 3:0. Vršajević u 36. minuti dobio crveni karton. Sudac Matoc isključio Tudora, koji je odbio napustiti klupu

MAXtv Prva liga - 33. kolo

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 3:0

Stadion u Koprivnici. Gledatelja: 3000

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Strijelci: 1:0 Glavina (18), 2:0 Fuštar (42), 3:0 Vugrinec (70)

Žuti kartoni: Purić, Ozobić, Gregurina (S. Belupo), Maloku, Maloča, Bradarić (Hajduk)

Crveni karton: Vršajević (36, prekršaj)


SLAVEN BELUPO:  Picak (78 Pelin), Melnjak, Grgić, Purić, Fuštar, Ozobić,  Ćanađija, Glavina (64 Gregurina), Brlek (64 Glavica), Delić, Vugrinec

HAJDUK: Kalinić (46 Tomić), Vršajević, Maloča, Milović, Milić, Bradarić, Sušić, Maloku, Abduholikov (39 Bašić), Kouassi (76 Tomičić),  Maglica

Nogometaši Slavena Belupa uvjerljivo su pobijedili  Hajduk i bodovno dostignuli Osijek, koji je u petak remizirao u Puli. Slaven Belupo bio je puno bolja momčad od neprepoznatljivog Hajduka. Već u 18. minuti Delić je uputio loptu prema vrataru Hajduka, Kalinić je nespretno odbio loptu taman po mjeri Glavine, koji trese mrežu gostiju - 1:0.  

U 36. minuti Vršajević je dobio izravni crveni karton nakon prekršaja nad Delićem. Sudac Matoc prilično je slobodoumno procijenio da je Delić bio u poziciji za postizanje pogotka. Igor Tudor žučno je protestirao, a potom okupio momčad kao da je sazvao minutu odmora. Utakmica je nastavljena, a domaćin ubrzo povisio vodstvo.

U 42. minuti Ozbić je ubacio iz kuta, Fuštar je najviše skočio i glavom skrenuo loptu u mrežu - 2:0.

U 70. minuti Vurginec je ponovo pokazao golgeterski nerv, najboji strijelac HNL-a svih vremena zatresao je mrežu Hajduka nakon akcije s Glavicom - 3:0.

U sudačkoj nadoknadi sudac Matoc isključio je trenera Tudora, koji je odbio napustiti klupu. Na kraju je uz žestoke verbalne napade igralište napustio u pratnji zaštitara.

Tijekom cijele utakmice pobjeda Slavena Belupa ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Štoviše, imao je domaćin nekoliko izglednih mogućnosti uvećati razliku.

Standings provided by Sofascore