MAXtv Prva liga: Rijeka se oprostila pobjedom, Slaven Belupo u kvalifikacijama

Subota, 17. svibnja 2014. 20:56 Napisao  I. V.

Utakmica 36. kola: Rijeka - Slaven Belupo 2:0. Izvjesili su igrači Rijeke pred utakmicu transparent „Hvala najboljim navijačima“, Armada nije zakazala ni u zadnjoj utakmici

MAXtv Prva liga – 36. kolo

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 2:0

Stadion na Kantridi. Gledatelja: 4500

Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb) 7

Strijelac: 1:0 Krstanović (54), 2:0 Krstanović (90+2)

Žuti kartoni: Jugović (44), Henrique (45)

RIJEKA: Prskalo 6,5, Mujanović 7, Mitrović 6,5, Lešković 7, Tomečak 6, Močinić 6, Moises 6,5 (87 Zlomislić -), Jugović 6,5 (71 Ajayi -), Sharbini 6,5, Kramarić 6 (64 Brezovec -), Krstanović 7,5

SLAVEN BELUPO: Picak 6,5, Purić 5, Fuštar 5,5, Edson Henrique 5, Melnjak 5,5, Čanađija 5 (58 Matoš ), Brlek 5,5 (85 Novinić -), Ozobić 6, Glavica 5 (67 Rak -), Delić 5,5, Glavina 5

Rijeka se oprostila od navijača pobjedom i gurnula Slaven Belupo u vrtlog borbe za ostanak. Nogometaši Rijeke utakmicu su dočekali u slavljeničkom raspoloženju. Kiša koja je dosadno rominjala prije utakmice nije na Kantridi izbrisala svježe tragove velebne proslave nakon finalne utakmice Kupa u srijedu. Izvjesili su igrači Rijeke pred utakmicu transparent „Hvala najboljim navijačima“, Armada nije zakazala ni u zadnjoj utakmici. Igračima Slavena Belupa zadnjih tjedana nije bilo do slavlja!

Elvis Scoria sudbinski je vezan za Rijeku! Trener koji je na klupi Rijeke osvojio prvo Rabuzinovo Sunce postao je ljubimac navijača riječkog kluba. Igrom sudbine Scoria je na klupi Slavena Belupa u zadnjem kolu trebao pobijediti Rijeku da bi osigurao prvoligaški status. A Rijeku ove sezone nitko na Kantridi nije pobijedio.

Što se postava tiče, Kek (4-4-2) je počeo s dvojicom (Krstanović, Kramarić), a Scoria (4-3-2-1) s jednim napadačem (Glavina). Nakon desetak minuta Rijeka je počela pritiskati tzv. kontinuiranim napadom, ali je u prvih pola sata zaprijetila tek jednim udarcem izvana (Moises 29).

U 35. minuti Ozobić je ubacio iz kuta, Henrique nadskočio bijelu obranu i udarcem glavom loptu poslao u donji desni kut, koji je Prskalo pravodobno zatvorio. Prilika gostiju kao da je naljutila domaću momčad, koja je počela igrati konkretniji nogomet. Močiniću (36), Moisesu (37), Krstanoviću (38, 42) i Kramariću (41) nedostajalo je mirnoće u završnim udarcima ispred Picaka.

Nastavila je Rijeka u drugom gdje je stala u prvom dijelu. U 50. minuti Sharbini je prošao lijevom stranom, odigrao povratnu za Kramarića, koji propušta najbolju priliku domaćih. U 54. minuti Mujanović je presjekao dodavanje, proigrao Krstanovića, koji s ruba kaznenog prostora loptu šalje u mrežu uz lijevu vratnicu – 1:0.

Pogodak je oslobodio noge na terenu i emocije na tribinama, počela se igrati utakmica zbog kojih je Rijeka protekle sezone postala prepoznatljiva. Kao što su postali prepoznatljivi trenuci opuštanja bijele obrane u prekidima, koji su (Matošev udarac glavom, 82) ovog puta ostali nekažnjeni.

U 77. minuti sudac je upozorio predstavnike klubova da će prekinuti utakmicu ako navijači nastave vrijeđati HNS i njegove čelnike. Prestali su iako su poslali jasne poruke nogometnoj javnosti s tribina.

Isto kao što su igrači Rijeke na terenu postali jasnu poruku zašto ove sezone na Kantridi nitko nije imao šanse pobijediti. Najmanje Slaven Belupo, koji može biitn zadovoljan rezultatom s obzirom da su Krstanović (68), Sharbini (74, 84) propustili prilike uvećati pobjedu prije nego što je Krstanović postigao drugi pogodak u 92. minuti nakon asistencije mladog Ajayija.

Fotogalerija Sandro Donda

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.