MAXtv Prva liga: Remi u Puli, Istra 1961 nastavila pozitivan niz protiv Hajduka

Nedjelja, 09. ožujka 2014. 20:55 Napisao/la  SC

Utakmica 25. kola: Istra 1961 - Hajduk 1:1. U 36. minuti dogodio se sporan trenutak! Sudac Jović procijenio je kontakt Nižića i Batarela prekršajem za najstrožu kaznu, Havojić je s bijele točke izjednačio

MAXtv Prva liga – 25. kolo

ISTRA 1961 – HAJDUK 1:1

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 5000

Sudac: FRan Jović (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Maglica (5), 1:1 Havojić (42-11m)

Žuti kartoni: Batarelo (Istra 1961), Stišica, Maloča, Nižić, Pašalić, Maglica (Hajduk)

ISTRA: Lovrić - Čagalj, Obšivač, Blagojević, Batarelo, Kramarić, Chung, Radonjić (90+2 Budicin), Havojić, Vučko, Jo (72 Pavlović, 78 Hajder)

 

HAJDUK: Stipica (Tomić 45+7) - Milović, Anđelković (74 Bencun), Pašalić, Maglica, Andrijašević, Jozinović, Maloča, Nižić, Bradarić (44 Sušić), Kouassi.

U 6. minuti Andrijašević je precizno ubacio slijeva, Maglica je trzajem glavom loptu skrenu u mrežu – 0:1. Rani pogodak osujetio je bilo kakav pokušaj kalkulacije domaće momčadi, koja je odmah morala početi stizati rezultat.

Dinamična utakmica opravdala je očekivanja budući da su obojica trenera tražili pobjedu. Jaki ritam i obostrano otvoreni nogomet omogućio je gledateljima mnogo uzbuđenja na objema stranama, Istra se ponovo predstavila kao momčad koja se ravnopravno može nositi s najboljim hrvatskim momčadima.

U 23. minuti Maglica je propustio prvu (polu)priliku, vratar Lovrić odbio je udarac iz mrtvog kuta. Hajduk je bio bolji i nešto konkretniji, ali se Istra uočljivo dizala iz minute u minutu nakon šokantnog pogotka gostiju na samom početku.

U 36. minuti dogodio se sporan trenutak! Sudac Jović procijenio je kontakt Nižića i Batarela prekršajem za najstrožu kaznu. Najblaže rečeno, vrlo strogi kriterij u procjeni prekršaja! Povrh toga, sudarili su se Stipica i Bradarić, obojica su morali napustiti igru nakon što je Havojić udarcem s bijele točke poravnao rezultat u 42. minuti – 1:1.

U drugom dijelu nastavilo se igrati na pobjedu, ne toliko kvalitetna koliko uzbudljiva utakmica mogla je završiti drugačijim rezultatom da je bilo malo više mirnoće (čitaj: kvaliete) u završnicama obiju momčadi.

U 58. minuti Radonjić je izašao pred Tomića, lopta je prošla, ali je vratar Hajduka zahvatio tijelom napadača Istre, koji je pao. Sudac nije reagirao!

U 60. minuti Maglica je prizemno ubacio slijeva, Pašalić je poslao loptu pokraj praznih vratiju. U 67. minuti Radonjić je bio za malo bio prekratak, kada je uklizao na ubačenu loptu u ravni druge vratnice.

U 78. minuti dogodila se zanimljiva situacija: Pavlović je zbog ozljede morao izaći samo četiri minute nakon što je ušao umjesto Joa.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.