MAXtv Prva liga: Osijek pobijedio Hajduk, Splićani bezidejni u Gradskom vrtu

Nedjelja, 24. kolovoza 2014. 20:45 Napisao/la  SC

Utakmica 6. kola: Osijek - Hajduk 2:0 (Baraban 27', Glavaš 74')

Nogometaši Osijeka pobijedili su Hajduk u utakmici 6. kola, susretu u kojem su Splićani zaigrali praktički bez cijele prve momčadi, a epilog je bila slaba i neučinkovita igra. Prvih dvadesetak minuta nije ponudilo apsolutno ništa. Poneki pokušaj iz slobodnog udarca, bilo da se radi o izravnom udarcu na gol ili ubačaju, ali to je ujedno bilo sve što su obje momčadi pokazale. Osijek je zaprijetio u 20. minuti. Nakon ubačaja u kazneni prostor obrana Hajduka nije očistila opasnost, lopta je došla do Mešanovića, ali udarac nogometaša Osijeka nije bio dobar i Kalinić je ulovio loptu.

U 27. minuti Hajduk je izgubio loptu, Baraban je primio okomitu loptu i lako matirao Kalinića - 1:0.

Na drugoj strani Hajduk u napadu nije napravio apsolutno ništa, glavna odlika bila je smušenost obrane, koja je povratnim loptama radila probleme vrataru Kaliniću. Hajduk nije mogao ništa protiv čvrste osječke obrane. U 39. minuti Osijek je mogao i do drugog gola. Mišić je pronašao Barabana, ali napadač Osijeka nije uspio smiriti loptu u stopostotnoj prilici.

Hajduk je pritisnuo na otvaranju drugog dijela, pokušaj Vlašića s ruba kaznenog prostora je blokiran i sve je ostalo na tome. Na drugoj strani Osijek je izveo kontru u 60. minuti, a Kalinić je sjajno reagirao nakon udarca Mešanovića s pet metara. Šest minuta kasnije pogodak Osijeka spasio je Jozinović izbivši loptu u posljednji trenutak. Priča je zaključena u 74. minuti kada je Marin Glavaš nakon ubačaja Matasa pospremio loptu glavom u mrežu - 2:0

Osijek - Hajduk 2:0 (Baraban 27', Glavaš 74')

OSIJEK: Mikulić, Kurtović, Mešanović (od 69' Glavaš), Barišić, Ugarković (od 56' Sorša), Novaković, Barišić, Jonjić, Baraban, Matas, Mišić.

HAJDUK: Kalinić, Mikanović, Vlašić (od 77' Hairlahović), Gotal, Jozinović, Nižić, Vuković, Milić, Bencun, Mezga (od 77' Maloku), Milevskyi (od 62' Bašić).

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.