MAXTV PRVA LIGA

Zagrebu tri boda u Zaprešiću, Osijeku jedan u Splitu

Petak, 01. ožujka 2013. 19:20 Napisao/la  SC

Utakmice 22. kola: Split - Osijek 0:0, Inter - Zagreb 1:2. Split i Osijek nisu odigrali utakmicu za pamćenje. Zagreb u Zaprešiću preokrenuo rezultat, Ćiro Blažević isključen zbog prosvjeda

MAXtv Prva liga - 22. kolo

SPLIT - OSIJEK 0:0

Stadion "Park Mladeži" Gledatelja 500

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka).

Žuti kartoni: Pehar, Križanac (Split), Perošević (Osijek)

SPLIT: Vuković, Križanac, Baraban (81'. Fuček), Rebić, Radotić, Pehar (80' Erceg), Radeljić, Vojnović (65' Zeba), Paracki, Hrgović, Belle

OSIJEK: Mikulić, Vrgoč, Pušić, Perošević (90+2' Lukić), Lešković, Ibriks, Glavaš (89'. Mioč), Zulim (77' Jakovljević), Pongračić, Smoje, Leko

Split i Osijek odigrali su susret bez pogodaka i pamtljivog nogometa, ali su pobjedi ipak bliži bili gosti, a posebno u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je Andrija Vuković obranio jedan na jedan situaciju s Pongračićem.

Prva opasnost pred vratima gostiju dogodila se u petoj minuti.Iz kornera sa lijeve strane ubacio je Radotić, no u gužvi nitko nije uspio pucati prema Mikuliću koji je nekako "zagrlio" loptu. Sedam minuta kasnije, u 12 viđena je i prva nesigurnost u zadnjoj liniji domaćina. S lijeve je strane prošao Pongračić, ubacio na peterac gdje Zulim za djelić sekunde kasni s udarcem i ostaje 0:0. U narednom napadu jurnuli su "crveni" u kontru, Belle je dodao malo presporu loptu za Rebića, koji je na koncu izborio korner nakon čega je Vojnović udarcem sa ruba kaznenog prostora loptu poslao daleko od vrata Mikulića. U 18. minuti Split je propustio stopostotnu priliku. S desne je strane odlično ubacio Baraban, Rebić je iz prve u padu polu-volejem pucao, loše zahvatio loptu koja je na koncu došla do Vojnovića, koji pak sa 7 metara puca pored desne stative Mikulića. Osim te prigode viđena je blijeda igra u Parku mladeži.

Tek u 50. minuti Osijek je uputio prvi udarac u okvir vrata domaćina, iz prve je poluvolejem pucao Perošević. Nakon jako dugo vremena u 53. minuti Split je izveo jednu lijepu i smišljenu akciju. Odlično su kombinirali Baraban i Rebić, napadač "crvenih" je potom petom dodao Rebiću, koji sa ruba kaznenog prostora puca u Mikulića.

U 63. minuti solo prodorom po lijevoj strani Belle je pobrao ovacije gledatelja, izvrtio je dvojicu igrača i ubacio na peterac, ali nitko od suigrača ga nije ispratio i ostalo je bez pogodaka. Samo minutu kasnije Belle je sjajno pucao sa 25 metara, a Mikulić krajnjim naporom izbacio loptu u korner. U 69 minuti poništen je gol Osijeka. Gotovo je kobna bila nesmotrenost Vukovića kojem je lopta ispala iz ruke nakon slobodnjaka gostiju, no srećom po njega i Split Zulim je bio u zaleđu pa je ostalo 0:0.

U 75. minuti Belle je proigrao Radotića na desnoj strani koji je dodao povratnu loptu za Barabana, ovaj puca iz prve po podu, a Mikulić se još jednom pokazuje doraslim zadatku. U 84. minuti Zeba se našao u odličnoj prilici kada je s lijeve strane došao sam pred Mikulića, ali je umjesto udarca krenuo asistirati. U trećoj minuti sudačke nadoknade vratar Andrija Vuković spasio je Split obranivši situaciju jedan na jedan i udarac Pongračića pa je susret zaključen bez pogodaka.

INTER - ZAGREB 1:2

Stadion ŠRC Zaprešić, Gledatelja: 800

Sudac: Ante Vučemilović (Osijek).

Strijelci: 1:0 Budimir (17'-11m), 1:1 Abdurahimi (65'), 1:2 Mitrović (82')

Žuti kartoni: Mlinar (Inter), Kovačić, Šovšić, Kolinger (Zagreb)

INTER: Delač, Radojičić, Batur, Budimir, Mlinar (66' Vujičić), Herceg, Šarić (71' Milardović), Filipović (77' Plazanić), Oršić, Pokrivač, Hadžić.

ZAGREB: Livaković, Kovačić, Jurendić (75' Mitrović), Medić, Šovšić, Nadarević, Bevab, Abdurahimi (90'+2 Pelaić), Kolinger, Ćurjurić (46' Štrok), Graf.

Nogometaši Zagreba preokretom su u drugom poluvremenu došli u Zaprešiću do prve gostujuće pobjede sezone i uoči početka posljednje trećine sezone prvi su puta izvan zone ispadanja u koju su gurnuli svoga današnjeg protivnika.

Inter je poveo iz u najmanju ruku sumnjivog jedanaesterca što ga je dosudio Ante Vučemilović, isti onaj koji prije dva dana kao sudac na korner-liniji nije vidio ruku Šime Vrsaljka na derbiju Hajduka i Dinama. Igrala se 17. minuta  kada su akciju po lijevoj strani odigrali Oršić i Radojičić. Branič Intera pokušao je ubaciti, no lopta je Zagrebovog braniča pogodila u ruku.

Nakon malo razmišljanja sudac Vučemilović je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Ante Budimir. Ta se odluka nije svidjela Miroslavu Blaževiću koji je zbog prosvjeda zaradio crveni karton. Brojni promašaji domaćina kažnjeni su u 65. minuti kada je s desne strane centrirao Ćurjurić, a lijepim udarcem glavom Delača je savladao Besart Adurahimi kojemu je ovo bio sedmi pogodak sezone. Zagreb je do vrijedne pobjede stigao iz kontre u 82. minuti, a egzekutor je bio Mitrović.

Standings provided by Sofascore