MAXTV PRVA LIGA

Lokomotiva zadržala drugu poziciju

Petak, 03. svibnja 2013. 21:54 Napisao/la  SC

Utakmice 30. kola: Lokomotiva - Osijek 1:0, Inter - Zagreb 2:0. Zagreb sve bliže drugoj ligi

MAXtv Prva liga – 30. kolo

 

LOKOMOTIVA – OSIJEK 1:0

 

Stadion na Maksimiru. Gledatelja: 500

 

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

 

Strijelac: 1:0 Antolić (70)

 

Žuti kartoni: Pavić, Kvržić, Jakovljević (Osijek)

 

LOKOMOTIVA: Picak, Boras, Mesarić, Puljić, Bručić, Maleš, Trebotić (65 Chago), Antolić, Šitum, Peko (59 Pjaca), Kramarić (90 Musa)

 

OSIJEK: Malenica, Smoje, Pušić, Pavić, Lešković, Perošević, Jakovljević (72 Mišić), Krstanović, Leko, Zulim (57 Mandić), Kvržić (78 Lukić)

 

Nogometaši Lokomotive minimalno su pobijedili Osijek i povećali bodovu prednost pred pravim pratiteljima na ljestvici. U subotu igraju Split i Hajduk, u nedjelju igraju Rijeka i Dinamo, ali Lokomotiva ostaje druga i nakon 30. kola.

 

Zanimljiva utakmica! Osijek se nije došao braniti, stajali su gostujući igrači dosta visoko čime su u znatnoj mjeri otupjeli napadi Lokomotive. Momčad Tomislava Ivkovića nije podbacila naprotiv. Igra Lokomotiva dobar nogomet, ali su Osječani hrabro parirao i propustio dvije izgledne prilike.

 

U 26. minuti Zulim je pogodio lijevu vratnicu nakon Leškovićeva proigravanja, u 32. minuti Picak brani Jakovljević udarac iskosa.

 

Lagana terenska premoć Lokomotive iznjedrila je nekoliko obećavajući situacija od kojih je Kramarićeva u 29. minuti bila više nego obećavajuća. Boras je dugim koracima  zaobišao sve prepreke na desnoj strani, ubacio na peterac gdje je Karamarić toliko otegnuo s primanjem lopte da je Malenica stigao ući u udarac.

 

U nastavku utakmice odnosi snage nisu se promijenili, Osijek nije odustao od igre za pogodak više. U 54. minuti Boras je ponovo pobjegao desnim boko, oštro ubacio, Šitum je pokušao glavom, ali je prebrzo upućena lopta bila nedohvatljiva za pravilan udarac.

 

U 60. minuti Perošević je promašio najbolju priliku utakmice. Sam je osvanuo na 6 metara, natrčao na Mandićevu prizemno upućenu loptu, koju je snažno uputio pod prečku. Picak je instiktivno taknuo loptu, koja je okrznula gredu i odletjela u korner. Promašiti protiv Lokomotive takvu šansu znači čekati neizbježno!

 

Kazna za promašaj stigla je u 70. minuti, kada je 18-godišnji Pjaca prošao čak trojicu igrača na dva metra kvadratnih, stigao nadomak prve vratnice i odigrao povratnu loptu na koju je natrčao Antolić – 1:0

 

U zadnjih dvadesetak minuta utakmica je malo splasnula budući da je Lokomotiva počela čuvati loptu i trošiti vrijeme. Osijek više nije smogao snage i znanja ozbiljno zaprijetiti.

 

 

 

 

INTER – ZAGREB 2:0

 

Stadion u Zaprešiću. Gledatelja: 1200

 

Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek)

 

Strijelci: 1:0 Mlinar (57), 2:0 Budimir (77-11m)

 

Žuti kartoni: Mlinar, Plazanić, Pokrivač, Milardović, Vujčić (Inter), Štiglec (Zagreb)

 

INTER: Delač, Čeliković (46 Šarić), Bagarić, Milardović (81 Vujčić), Plazanić, Pokrivač, Herceg, Mlinar, Oršić, Kramarić, Budimir (90 Filipović)

 

ZAGREB: Livaković, Kovačić, Graf, Nadarević, Bevab, Štiglec (79 Jurendić), Ćurjurić (73 Mitrović), Abdurahimi, Štrok (64 Handžić), Šovšić, Medić

 

Nogometaši Intera ostvarili su važnu pobjedu protiv izravnog konkurenta za ispadanje, nakon poraza u 30. kolu Zagreb u prvoj ligi drži još samo teorija.

 

Nakon izmjene lopte Šarića i Oršića uslijedio je ubačaj zdesna, Mlinar je pogodio suprotni kut – 1:0. U 76. minuti Mitrović je zaustavio Kramarića prekršajem za najstrožu kaznu, siguran izvođač udarca s bijele točke bio je Budimir – 2:0

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.