MAXTV PRVA LIGA

Lokomotiva pobijedila Split i učvrstila drugo mjesto

Petak, 26. travnja 2013. 20:07 Napisao/la  SC

Utakmica 29. kola: Lokomotiva - Split 1:0 (Galović 44'-ag)

MAXtv Prva liga – 29. kolo

 

LOKOMOTIVA – SPLIT 1:0

 

Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 300

 

Sudac: Ante Vučemilović (Osijek)

 

Strijelac1:0 Galović (ag-44)

 

Žuti kartoni: Barbarić, Maleš (Lokomotiva), Erceg (Split)

 

LOKOMOTIVA: Picak, Boras, Mesarić, Barbarić, Bručić (64 Musa), Maleš, Trebotić (68 Chago), Antolić, Šitum, Pjaca (60 Peko), Kramarić

 

SPLIT: Vuković, Radotić, Glumac, Galović (56 Radeljić), Glavina, Paracki, Pehar (63 Vojnović), Bagarić (72 Kvesić), Erceg, Belle, Baraban

 

 

 

Nogometaši Lokomotive ostvarili su još jednu pobjedu protiv izravnih konkurenata za plasman na drugu poziciju, u utakmici 29. kola svladali su momčad Splita. Dvije ponajbolje hrvatske momčadi igrale su dopadljiv nogomet u nedostojnom ambijentu pred praznim tribinama.

 

U završnici prvog dijela momčad Lokomotive ostvarila je terensku premoć iz koje se dogodio pogodak odluke. U 44. minuti Bručić je pobjegao lijevim bokom, ubacio rezantno u kazneni prostor, natrčao je Galović i u padu loptu s pet metara skrenuo u vlastitu mrežu – 1:0.

 

Prvi dio protekao je u pretežito ravnopravnom odmjeravanju snaga.  Početak poluvremena pripao je poduzetnijim gostima, u završnici su nešto bolji bili rastrčaniji domaćini. Izrađenih prilika nije bilo puno, ali su obje momčadi stvorile nekoliko situacija iz kojih se mogao dogoditi pogodak.

 

Već u 2. minuti Bagarić je s 20 metara zatresao gredu i najavio napadački nogomet splitske momčadi. U 6. minuti Picak brani neugodan Belleov udarac s 15 metara, Splićani su definitivno dali do znanja da će igrati za pogodak više.

 

U 16. minuti Lokomotiva je priredila prvu priliku: Pjaca se ubacio u središnjicu i pobjegao splitskim stoperima i kada se spremao za završni udarac loptu mu je izbio uklizali Glavina. U 25. minuti opet se Belle oslobodio  čuvara na rubu kaznenog prostora, otvoreni udarac s 14 metara nije bio precizan.

 

U 41. minuti druga izrađena prilika za domaćina: Barbarić je dugačkom loptom precizno naciljao Borasa na desnom boku, uslijedio je bijeg u kaznenom prostoru, fino odigrana povratna lopta za Kramarića i udarac po kojemu je lopta odletjela visoko preko gola.

 

Početkom drugog dijela Lokomotiva preuzela inicijativu, u 52. minuti Šitum je na malom prostoru varkom tijela prevario Galovića, uputio udarac s 13 metara, istaknuo se vratar Vuković. Odmah nakon toga trener Zoran Vulić promijenio je Galovića, koji je počeo iskazivati znakove nesigurnosti.

 

Kako je vrijeme odmicalo, Splićani su polako sve više prelazili na polovicu Lokomotive, koja je prepustila gostima posjed lopte i čekala kontre.

 

U 74. minuti Peko je s desnog boka precizno proigrao Karamarića, napadač Lokomotive primio je loptu i onda nejakim udarcem pogodio vratara Vukovića.

 

U 79. minuti Vojnović  je iz nemoguće pozicije, praktično s korner-linije, glavom naciljao vratnicu. U 83. minuti Kvesić je iz slobodnog udarca iskosa pokušao iznenaditi Picaka, koji je u zadnjem trenutku izbacio loptu koja je letjela u mrežu uz bližu vratnicu.

 

U 85. minuti Chago je pokušao udarcem s 17 metara i time je iscrpljena zadnja izgednija mogućnost za promjenom rezultata. Lokomotiva je u završnici utakmice stala u gusti blok i sačuvala minimalnu pobjedu kojom se primakla osvajanju drugog mjesta.

 

   

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.