MAXtv PRVA LIGA

Lokomotiva pobijedila Zadar u Stanovima

Nedjelja, 04. svibnja 2014. 17:06 Napisao/la  SC

Utakmica 34. kola: Zadar – Lokomotiva 3:4

Nogometaši Lokomotive pobijedili (4:3) su Zadar u Stanovima i zadržali realne izglede za plasman u Europu.

U 7. minuti Weitzer je s ruba kaznenog prostora desnom nogom efektno pogodio daljnju vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu – 1:0. Samo minutu kasnije Musa je precizno slijeva pogodio Budimira, koji u padu glavom šalje loptu u mrežu - 1:1.

U 15. minuti opet je Musa precizno ubacio, opet je zaboravljeni Budimir glavom loptu skrenuo u mrežu – 1:2.

U drugom dijelu Zadar je nastavio stizati zaostatak do 64. minute kada je sudac Domagoj Vučkov pokazao na bijelu točku nakon prekršaja na Ivančiću. Weitzer je bio precizan izvođač – 2:2.

Lokomotiva je ponovo povela prekrasnim volejem Muse u 67. minuti, a onda je počelo razdoblje pritiska domaćina koje su obilježile dvije dvojbene sučeve odluke. Jedan kontakt (Weitzer) i jedno igranje rukom u kaznenom prostoru jednako je ništa prema sučevoj procjeni.

U jeku napada domaćina dogodila se kontra gostiju, Šovšić je sam dotrčao do Matkovića i prilično sretno postavio nedostižnih 2:4. Jerbić je u 90. Minuti udarcem glavom uspio ublažiti poraz Zadra, koji se dva kola prije kraja opet našao u zoni ispadanja.

 

ZADAR: Matković, Bašić (29 Bilaver), Jerbić, Con, Hrgović, Ikić, Oršulić (61 Surać), Banović,  Weitzer, Tadić, Ivančić

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Čalušić, Prenga, Musa, Chago, Trebotić, Šovšić (90+2 Špehar), Pjaca, Šitum (61 Mišić), Budimir (70 Begonja)

Utakmica 34. kola: Zadar – Lokomotiva 3:4 (Weitzer 7, 64-11m, Jerbić 90/Budimir 8, 15, Musa 67, Šovšić 85)

Standings provided by Sofascore