MAXTV PRVA LIGA

Lokosi nanijeli prvi poraz Hajduku

Nedjelja, 19. kolovoza 2012. 22:47 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola MAXtv Prve lige: Lokomotiva – Hajduk 2:0

 

 

 

Utakmica 5. kola MAXtv Prve lige

LOKOMOTIVA – HAJDUK 2:0

Stadion u Maksimiru. Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica)

Strijelci: 1:0 Kramarić (42), 2:0 Boras (53)

LOKOMOTIVA: Lovrić, Samateh, Barbarić, Mesarić, Mrzljak (51 Pejić), Musa, Antolić, Bručić, Boras, Brozović, Kramarić (88 Šitum)

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović, Radošević (88 Kiš), Andrijašević, Oremuš (49 Ozobić), Caktaš, Vuković, Vukušić

Nogometaši Lokomotive pobijedili su u derbiju 5. kola momčad Hajduka, koja se u Maksimiru nije predstavila u prepoznatljivo rastrčanom stilu.   

U 42. minuti igrači Lokomotive presjekli su akciju Hajduka i krenuli u organiziranu polukontru, koja je završila Antolićevim proigravanjem Muse na lijevom boku. Precizan Musin ubačaj u ravni druge vratnice dočekao je Kramarić, koji je udarcem glavom zatresao mrežu gostiju – 1:0.

Lokomotiva je na odmor otišla s pogotkom prednosti u igri koja tijekom prvog poluvremena nije slutila pogodak. Hajduk je agresivnom igrom držao utakmicu pod kontrolom, tehnički potkovani igrači Lokomotive teško su pronalazili slobodan prostor. S druge strane Hajduk u prvom dijelu ni jednom ozbiljnije nije zaprijetio vrataru Lovriću, zasluge treba pripisati opreznom pristupu domaćina koji je pojačanom obranom odlučio čekati svoju priliku. Isplatilo se!

U nastavku utakmica je brzo riješena zbog dvaju razloga. Prvi je sudački previd kod pogotka Lokomotive u 53. minuti, kada pomoćni sudac nije signalizirao očigledno zaleđe strijelca Borasa – 2:0. Drugi je razlog posustalost mlade momčadi Hajduka koja se u dosadašnjem dijelu sezone fizički iscrpila. Nestalo je siline i trke, igrači Lokomotive bez poteškoća dobivali su duele u oba smjera igre. S jedne strane svaki je napad Lokomotive bio prijetnja, s druge strane Hajduk nije ozbiljno zaprijetio.

Najbolju priliku Hajduk je stvorio u 82. minuti, kada je Vuković iz slobodnog udarca pogodio vratnicu. I to je bilo sve od Splićana u prvom porazu ove sezone.

Fotogalerija Marko Lukunić i Borna Filić/PIXSELL

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.