MAXtv PRVA LIGA

Lokomotiva osvojila povijesni bod protiv Dinama

Subota, 26. travnja 2014. 16:43 Napisao/la  SC

Utakmica 32. kola: Lokomotiva - Dinamo 1:1. Halilović donio Dinamu bod u 90.

MAXtv Prva liga, 33. kolo

LOKOMOTIVA - DINAMO 1:1

Stadion Maksimir. Gledatelja: 1.000. Sudac: Burilo (Osijek).

Strijelci: 1:0 Pjaca (38'), 1:1 Halilović (90').

LOKOMOTIVA: Zelenika, Gorupec, Prenga, Ćalušić, Bartolec, Chago, Šovšić, Trebotić (od 90' Mrzljak), Mišić (od 29' Begonja), Pjaca, Šitum (od 71' Budimir).
 
DINAMO: Ježina, Pinto, Šimunović (od 30' Capan), Šimunić, Lima (od 62' Pivarić), Leko, Brozović, Antolić, Halilović, Ćorić (od 46' Husejinović), Soudani.

Nogometaši Lokomotive i Dinama podijelili su bodove odigravši 1:1 i lokosi su tako u 13. međusobnom ogledu osvojili prvi bod u povijesti Hrvatske nogometne lige! Lokosi su ujedno  prokockali važna dva boda u borbi sa Splitom za četvrto mjesto i plasman u Europsku ligu.

Lokomotiva je povela u 38. minuti. Begonja je u polukontri pronašao Pjacu na desnoj strani. Nogometaš Lokomotive prošao je Limu i mirno poentirao - 1:0.

Dinamo je u drugom dijelu krenuo u ofanzivu, lokosi su parkirali autobus pred vratima čekajući priliku iz kontre. Modri su imali nekoliko dalekometnih pokušaja, u 69. minuti ubacio se Antolić, ali njegov pokušaja iz izgledne prilike obranio je sigurni Zelenika. Četiri minute kasnije glavom je pucao Soudani, blokirao je Ćalušić. U nastavku akcije pucao je Antolić i u ruku pogodio braniča Lokomotive. Modri su tražili najtrožu kaznu, ali sudac Burilo samo je pokazao na korner.

U 81. minuti Halilović je izborio slobodan udarac na rubu kaznenog prostora, ali Leko je loše pucao. Ako je to bila izgledna situacija, priliku Soudanija u 89. minuti bilo je lakše pogoditi nego promašiti. Jedan ubačaj stigao je do napadača Dinama koji je s tri metra, neometan, umjesto mreže pogodio Zeleniku.

Ipak, u idućem korneru lopta je stigla do Halilovića na rubu kaznenog prostora koji je potegnuo i pogodio uz stativu - 1:1. Lokomotiva je na kraju mogla i pobijediti Šovšić se sjurio u kazneni prostor i onda iz čiste situacije promašio gol.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.