MAXtv PRVA LIGA

Lokomotiva i Hajduk utakmicu 5. kola igraju 28. kolovoza

Petak, 09. kolovoza 2013. 15:12 Napisao/la  SC

Razlog odgode su nastupi U-21 reprezentativaca Hajduka i Lokomotive


 Utakmica 5. kola MAXtv Prve lige između Lokomotive i Hajduka koja se trebala odigrati u nedjelju s početkom u 19 sati odgođa se. Takvu je odluku donio Povjerenik za natjecanja Josip Brezni na zahtjev Hajduka zbog činjenice da četiri pozvana igrača u reprezentaciju U-21 ne bi smjela nastupiti na utakmici.

Naime, izbornik reprezentacije U-21 pozvao je u reprezentaciju Hrvatske za službenu utakmicu protiv Lichteinsteina, koja se igra 13. kolovoza 2013. godine, četiri igrača  Hajduka (Mikanovića, Caktaša, Tomičića i Kiša) i tri igrača Lokomotive (Mrzljaka, Mišića i Šituma) te inzistira da se svi pozvani igrači jave na okupljanje u nedjelju do 17 sati i ne smiju nastupiti na utakmici Lokomotiva - Hajduk u ranije zakazanom terminu. Člankom 5. Propozicija natjecanja određeno je da klubovi imaju pravo na odgodu prvenstvenih utakmica ako daju više od dva igrača u A ili U-21 reprezentaciju te je zahtjev Hajduka opravdan.

 

Prvi mogući slobodan termin za odigravanje utakmice je srijeda 28. kolovoza 2013. godine budući da u srijedu 21. kolovoza 2103. nije moguće odigrati utakmicu zbog sigurnosnih razloga jer se istog dana u Zagrebu igra kvalifikacijska utakmica za Ligu prvaka Dinamo - Austria te nadležne službe ne mogu dati dozvolu za odigravanje javne utakmice.

 

S obzirom na obveze poštivanja odredbi UEFA o odigravanju utakmica u dane igranja UEFA klupskih natjecanja, utakmica se mora igrati s početkom u 18 sati kako bi se ista mogla televizijski prenositi i tako izvršiti obveza prema ugovornom partneru za TV prava MAXtv Prve lige.

Standings provided by Sofascore