MAXTV PRVA LIGA

Lokomotiva do pobjede u 95. minuti, slavlje Zagreba

Petak, 22. veljače 2013. 19:20 Napisao/la  SC

Utakmice 21. kola: Lokomotiva - Split 3:2, Zagreb - Zadar 2:1

MAXtv Prva liga – 21. kolo

LOKOMOTIVA – SPLIT 3:2

Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 200

Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek)

Strijelci: 1:0 Puljić (32), 1:1 Križanac (35), 1:2 Križanac (82), 2:2 Antolić (84), 3:2 Kramarić (90+5)

Žuti kartoni: Maleš (Lokomotiva), Hrgović, Zeba (Split)

LOKOMOTIVA: Picak, Barbarić, Mesarić, Puljić, Trebotić (85 Mrzljak), Antolić, Maleš, Bručić, Pjaca (62 Martinac), Zakarić (46 Šitum), Kramarić

SPLIT: Vuković, Marčić, Križanac, Glumac, Hrgović, Radotić, Zeba (78 Erceg), Brlečić, Vojnović, Rebić, Belle (64 Baraban)

Nogometaši Lokomotive pobijedili su Split rezultatom 3:2 u utakmici koja je riješena u posljednjim trenucima. U 5. minuti sudačke nadoknade nakon ubačaja iz kuta lopta se odbijala u kaznenom prostoru Splita prije nego što je Maleš iz okreta pokušao nasumice uputiti udarac. Pokušaj se pretvorio u idealnu asistenciju za Kramarića, koji je uklizao na rubu zaleđa i s 4 metra nogom zatresao mrežu – 3:2.

Pogotkom Kramarića okončana je uzbudljiva završnica utakmice koja je završila s čak tri pogotka u posljednjih desetak minuta. U snježnim uvjetima koji podsjećaju zašto je hrvatski nogomet na europskom zapećku, nogometaši obiju momčadi pokušavali su se nadigravati.

Ravnopravnih pola sata igre na početku utakmice u kojima su dominirali oprez i stisnute obrane, prekinuo je prekid u 32. minuti. Nakon ubačaja iz kuta Puljić je nadskočio Glumca i sa 6 metara u ravnini prve vratnice udarcem glavom pogodio mrežu – 1:0. Vodstvo nije dugo trajalo!

U 35. minuti Puljić je pokvario sve dobro što je uradio tri minute ranije. Ubačaj is slobodnog udarca s lijeve strane preletio je cijelu obranu domaćina, Križanac je u padu izmaknuo Puljićevoj pažnji i udarcem glave izjednačio rezultat – 1:1.

Snijeg koji je prvom dijelu više smetao igračima nego igri budući da je travnjak bio u relativno dobrom stanju, početkom drugog dijela prekrio je teren i promijenio način igre. Otežani uvjeti onemogućavali su protok lopte iako se ne može reći da je uzbuđenje nedostajalo. Naprotiv!

U 62. minuti Puljić je dobio loptu u kaznenom prostoru, snažan udarac završio je u Vukovića. U 73. minuti Antolić je prošao desnim bokom, ubacio prizemno u sredinu, Karamarić se u primanju oslobodio istrčalog vratara Vukovića i onda u prazna vrata uputio loptu koju snijeg dovoljno usporio da je Hrgović stigne skrenuti.

U 80. minuti Barabar i Vojnović izmijenili su loptu na vrhu kazenenog prostoraa, Barana je izašao u čistu poziciju za udarac na 12 metara i promašio. U 81. minuti Vojnovićev udarac s 15 metara blokirao je Maleš, a onda su počeli padati pogoci.

U 82. minuti nakon ubačaja iz kuta Glumac je glavom prebacio loptu na drugz vratnicu, Puljić je ponovo zaboravio Križanca koji s 3 metra glavom loptu skreće u mežu – 1:2.

Dvije minute kasnije žustra reakcija domaćih igrača urodila je plodom. Bručić je prošao lijevom stranom, ubacio u sredinu gdje je Šitum vratio loptu na udarac Antoliću, koji sa 17 metara gađa donji lijevi kut – 2:2.

Do kraja utakmice ritam nije splasnuo, Lokomotiva je održavala prevagu koja je na kraju nagrađena Kramarićevim pogotkom.

ZAGREB – ZADAR 2:1

Stadion u Kranjčevićevoj: Gledatelja: 500.

Sudac: Duje Strukan (Split)

Strijelci: 0:1 Heister (27), 1:1 Medić (40), 2:1 Abdurahimi (45+2)

Žuti kartoni: Djengoue, Štrok (Zagreb), Mršić, Bilaver (Zadar)

Crveni karton: Heister (90+3)

ZAGREB: Livaković, Djengoue, Kovačić, Nadarević, Jurendić (65 Kolinger), Bevab, Graf, Abdurahimi (90+1 Ćurjurić), Šovšić, Štrok, Medić

ZADAR: Gluić, Bilaver, Sarić, Prahić (46 Ivančić), Jerbić, Heister, Banović (62 Čirjak), Ljubović, Perica, Begonja, Mršić (73 Gržan)

U 27. minuti Heister je snažnim udarcem slijeva doveo goste u vodstvo. U samo pet završnih minuta prvog dijela Zagreb je preokrenuo rezultat.

Prvo je Medić u 40. minuti pogodio desni Gluićev kut, a onda je u 2. minuti sudačke nadoknade Abdurahimi iskoristio priliku i ostvario vodstvo – 2:1.

U drugom dijelu Zagreb je sačuvao vodstvo u utakmici tijekom koje je dominirao i zasluženo osvojio nova tri boda u borbi za ostanak.

Snježni uvjeti u Kranjčevićevoj

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.