MAXtv Prva liga: Istra preokretom u nastavku pobjedila Lokomotivu, Radonjić se vratio golovima na Drosini

Nedjelja, 17. kolovoza 2014. 22:25 Napisao/la  SC

Susret 5. kola: Istra 1961 - Lokomotiva 3:2. Petnaest minuta u nastavku Istri je bilo dovoljno da ode predaleko s nišana opasnih gostiju.

MAXtv Prva liga - 5. kolo

ISTRA 1961 - LOKOMOTIVA 3:2

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 1.500

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelci: 0:1 Rukavina (14) 1:1 Radonjić (51) 2.1 Matoš (56) 3:1 Radonjić (57) 3:2 Čabraja (71)

Žuti kartoni: Dreven (Istra 1961) Leko, Doležal (Lokomotiva)

ISTRA 1961: Brkić - Tomić (76 Batur), Woon, Vukman, Vučko (15 Matoš), Pavlović - Blagojević, Heister, Obšivač - Radonjić (88 Gregov), Špehar

LOKOMOTIVA: Zelenika - Musa, Čalušić, Mrčela, Bručić - Leko (75 Begonja), Pavičić, Šovšić - Doležal, Mišić (63 Čabraja) - Rukavina (66 Kolar)

Zanimljivu utakmicu na Drosini odigrali su Istra i Lokomotiva. Kao i sve njihove lanjske, i ova je završila s puno pogodaka u mrežama Brkića i Zelenike, Istra je uspjela upisati tri boda. U prvom poluvremenu Lokomotiva je držala inicijativu, pa su je izgubili u samo petnaest minuta nastavka, nebi li je, ipak bez učinka vratili u posljednjih pola sata. Samo petnaest minuta trebalo je Istri da zabije tri pogotka i ode predaleko s nišana opasnih gostiju.

Na prvu ozbiljnu situaciju čekalo se do 13. minute. Blagojević je izveo slobodni udarac, uputio je veznjak domaće momčadi opasnu loptu u kazneni prostor Lokomotive. Ondje je leđima okrenut golu bio Dejan Radonjić. Glavom je trznuo, lopta je nezgodno letjela i stala na gredi vratara Zelenike. Bio bi to lijep pogodak da je Radonjićev udarac glavom bio zamalo slabiji. No, već u sljedećoj akciji pao je pogodak na drugoj strani. Doležal je dobio loptu na tridesetak metara od gola Brkića, Rukavina je pobjegao ozlijedom načetom Vučku i matirao Brkića za 0:1.

{jb_blackbox-right}Rezervni vratar Dreven požutio s klupe
U 81. minuti susreta na Drosini žuti je karton dobio Saša Dreven, rezervni vratar domaće momčadi. Sudac Pejin na taj se potez odlučio nakon što je Dreven loptu iz udarca sa strane sam odlučio vratiti u igru.{/jb_blackbox-right}

Umjesto Vučka u igru je u ranoj fazi susreta ušao Matoš, uposlio je u 17. minuti Špehara čiji udarac s ruba kaznenog prostora uspijevaju izblokirati Lokomotivini obrambeni igrači. Igor Pamić svoju je momčad postavio u formaciji 5-3-2, a izlaskom Luke Vučka morao se u obranu povući Obšivač, dok je Matoš zauzeo poziciju u sredini terena. Po vokaciji Matoš je ofenzivac, pa je tim više začudio njegov prvi potez kod prinudne zamjene. Nedugo kasnije na ozljedu se nakon nezgodnog starta žalio i Slavko Blagojević, no nije bilo tako ozbiljno da bi Pamić morao mijenjati po drugi put. Istra je ponovno opasno zaprijetila u 24. minuti. Akciju koja je gotovo iznjedrila izjednačujući pogodak ponovno je pokrenuo Blagojević. Izvrsno je proigrao Radonjiča koji se sjurio kroz gostujuću obranu, došao je napadač pred Zeleniku no vratar Lokomotive nadmudrio ga je zatvaranjem kuta za udarac. Tražila je Istra pogodak nakon što ga je primila no u prvom dijelu nije ga mogla naći. Za razliku od partije s Hajdukom, obrana Lokomotive kroz veći je dio susretabila je na razini zadatka, a Lokomotiva je ponovno pokazala da je opasna kada pređe u protivničku polovicu. Do poluvremena, Istra je imala još jednu priliku, bio je Špehar u dobroj poziciji (35) no pucao je pored gola. Mreža se, istini za volju i zatresla u 43. minuti, no Radonjić je ostao uhvaćen u ofsajd-zamki Lokomotive.

Opsada Lokomotivinog gola konačno je urodila plodom početkom nastavka. Nakon prekršaja Marija Muse kod desne korner-zastavice ubacio je Tomić, a Radonjić preskočio sve braniče zagrebačke momčadi i pogodio za 1:1 u 51. minuti. Bio je to idealan ubačaj Istrinog ljevaka za ubojitog Radonjića koji je ponovno pokazao da je u Istri na domaćem terenu kada su u pitanju pogoci. Nije prošlo dugo, a Istra je preokrenula rezultat u svoju korist postigavši još dva pogotka.

Najprije je u 56. minuti Tomić ponovno izveo slobodan udarac, uputio je izravan udarac prema golu na kojeg je lošee reagirao Zelenika. Odbio je loptu nespretno samo do natrčalog Matoša koji posprema za 2:1. Samo minutu kasnije loptu je na sredini terena dobio Radonjić, krenuo je sam okomito prema vrfatima, nakon čega je odmjerenim udarcem desnom nogom još jednom zabio za 3:1. Nisu se izabranici Tomislava Ivkovića snašli, u šest minuta zadesila su ih tri pogotka a do kraja se od tog šoka nisu uspjeli oporaviti i vratiti rezultat u egal, iako se Istra nakon trećeg pogotka značajno pogotka. Mogla je Istra vrlo lako doći i do četvrtog pogotka u 64. minuti, da je Radonjić bolje dočekao ubačaj Heistera s lijeve strane. Lijepo je probio bivši igrač Zadra, poslao preciznu loptu na peterac, Zelenika je ostao ukopan na crti ali Radonjičev udarac odlazi visoko na tribinu Drosine.

Lokomotiva nije odustajala, htjeli su gosti napraviti sve da barem ublaže poraz, što su i uspjeli učiniti. Igrala se 71. minuta kada je rezultatska predonost domaćina smanjena. Pavičić šalje loptu na desnu stranu, a drugi pogodak gostiju realiziraju dva igrača s klupe. Kolar šalje prizemnu loptu na peterac gdje Čabraja izmiče pažnji obrane i zakucava za 3.2. Pokušao je tri minute kasnije i Pavičić, otvorio mu se prostor na vrhu kaznenog prostora, otišao je njegov pokušaj zamalo pored gola. Isti je igrač probao izjednačiti i u 83. minuti, ponovno biva neprecizan nakon što se izborio za prostor u šumi obrambenih igrača Istre.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.