MAXtv PRVA LIGA

Istra 1961 u završnici slomila Slaven Belupo

Subota, 11. srpnja 2015. 23:00 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola: Istra 1961 - Slaven Belupo 3:1


Nogometaši Istre ostvarili su pobjedu u prvoj utakmici, konačnih 3:1 protiv Slavena Belupa posljedica je svrsishodnije igre domaćina u završnici utakmice.

U 5. minuti Franjić je silovitim udarcem slijeva efektno pogodio suprotni kut s udaljenosti od 15 metara - 1:0. Rani pogodak umnogome je olakšao posao momčadi Istre, koja se discipliniranom igrom u plitkoj formaciji držala goste podalje od vratara Brkića.

Nakon petnaestak minuta fizičke nadmoći i jedna izgledne Nikolićeve prilike, momčad Istre prepustila je posjed lopte gostima i čekala kontre. Za takav način igre Istra ipak nema dovoljno kvalitete i brzine tako da Rozman nije imao posla. Nije poslao imao ni Brkić na drugoj strani, Slaven Belupo igrao je presporo u završnici da bi pulska obrana upala u probleme.

U drugom dijelu Slaven Belupo podignuo je malo ritam igre i ubrzao protok lopte, igrači Istre počeli su kaskati i gubiti duele. Iako nije bilo ozbiljnih prijetnji, pritisak je rezultirao kaznenim udarcem. Žižić je igrao rukom nakon Crepuljina udarca, Ejupi je u 61. minuti sigurno izveo kazneni udarac - 1:1.

Počelo je razdoblje u kojemu se utakmica lomila, prvi su pogriješili gosti. U 77. minuti Tomić je presjekao dodavanje na gostuućoj polovici, Repić je loptom poslao Franjića prema Rozmanu, koji nije imao šanse u situaciji jedan na jedan - 2:1.

Četiri minute kasnije otklonjene su dvojbe oko bodova. Mišić je ubacio zdesna, Tomić je glavom zakucao loptu za 3:1.

U 90. minuti Ejupi je propustio oblažiti poraz, izašao je ispred Brkića i promašio vrata u pokušaju da loptu prebaci preko domaćeg vratara.

ISTRA 1961: Brkić, Mišić (90+2 Pavlović), Žižić, Ojdanić, Heister, Vukman (32 Grković), Matoš, Tomić, Repić, Franjić, Nikolić (69 Svraka)

OSIJEK: Rozman, Mikulić, Potokar, Crepulja, Purić (80 Marciuš) Ozobić (56 Savić), Paracki, Ejupi, Brlek (68 Jambor), Delić, Križman

Utakmica 1. kola: Istra 1961 - Slaven Belupo 3:1 (Franjić 5, 77, Tomić 81/Ejupi 61-11m)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.