MAXtv Prva liga: Inter u Kranjčevićevoj bolji od Zagreba, Nestorovski svladao Gabrijela Bobana

Subota, 26. rujna 2015. 19:15 Napisao/la  SC

Susret 11. kola: Zagreb - Inter 2:3

MAXtv Prva liga - 11. kolo

ZAGREB - INTER 2:3

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 300

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Nestorovski (37) 1:1 G. Boban (41) 1:2 Nestorovski (66) 1:3 Nestorovski (75) 2:3 G. Boban (83)

Žuti kartoni: Kovačić, Gudelj, Šehić (Zagreb), Glavina, Mlinar (Inter)

ZAGREB: Livaković. Kovačić, Gudelj, Bevab, Ljubičić (70 B. Boban), Šulc (67 Tešija), Kolinger, Stepčić, Medić (67 Jurilj), Šehić, Boban

INTER: Posavec, Begić, Šoljić, Mlinar (90 Jefthon), Glavina (64 Bočkaj), Čeliković, Komorski, Čosić, Ottochian (88 Čabraja), Mazalović, Nestorovski

Nogometaši Intera stigli su do još jedne prvenstvene pobjede, momčad Samira Toplaka slavilaje rezultatom 3:2 na gostovanju kod Zagreba. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Ilija Nestorovski koji je u izravnom dvoboju nadmašio Gabrijela Bobana. Najboljeg igrača Zagreba koji je večeras pogodio - dva puta. Ovim se porazom produbila kriza Zagreba, pjesnici i dalje ove sezone ne znaju za prvenstvenu pobjedu.

Zaprešićani su došli u vodstvo u 38. minuti. Glavina je prošao kroz sredinu, pa nesebično proigrao Nestorovskog koji okreće Kolingera i snažnim udarcem buši nemoćnog Livakovića. Makedonski napadač tako je stigao i do svojeg petog prvenstvenog pogotka. Ipak, vodstvo žutih trajalo je samo tri minute kada je izjednačio Gabrijel Boban. Gosti su neuspješno namještavali zaleđe, a Boban primio loptu na lijevoj strani, pa prizemnim udarcem matirao Posavca. Ovaj pogodak ide i na dušu gostujućeg vratara koji je u ovoj situaciji morao bolje reagirati.

Zagrebaši su prvi zaprijetili u nastavku, Lovro Medić morao se u 57. minuti upisati u listu strijelaca. Najbolji ovosezonski strijelac Zagreba iskoristio je pogrešku Ćosića, sjurio se prema vratima Intera, no ovoga puta sjajnom se obranom istakao Posavec.

Ilija Nestorovski i danas je pokazao kako u Zaprešiću raste pravi golgeter. Makedonski napadač postigao je u 67. minuti i drugi pogodak na utakmici, time odveo Inter do novog vodstva. Ovoga puta Nestorovski je nakon ubačaja Bočkaja s desne strane poentirao glavom. No, razigranim gostima to nije bilo dovoljno, Nestorovski je pobjedu žutih potvrdio svojim trećim pogotkom u 76. minuti. Mazalović je započeo akciju, Ottochian upisao asistenciju, a Nestorovski iz blizine upisao prvi hat-trick u prvoligaškom društvu. U tim se trenucima svojim sedmim prvenstvenim pogotkom na listi strijelaca izjednačio s vodećim Arminom Hodžićem.

Makedonskom napadaču danas je uspjevao parirati samo Gabrijel Boban. Ponajbolji igrač Zagreba uspio je u 83. minuti nakon lijepe asistencije Kovačića smanjiti rezultat. No, pjesnici do kraja utakmice nisu uspjeli stići do izjednačenja.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.