MAXtv Prva liga: Hajduk pokazao novo lice, Zadar primio šest lakih komada

Subota, 16. kolovoza 2014. 23:00 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 5. kola: Hajduk - Zadar 6:0. u drugom dijelu Hajduk je pokazao lice koje je najavljivao trener Igor Tudor dok nije mogao računati na ozlijeđene nositelje igre. Milevskij i Mezga debitirali 

Razigrani i rastrčani Hajduk u najboljem izdanju ove sezone pobijedio je Zadar s čak 6:0. Zadrani su na kraju i dobro prošli budući da su igrači Hajduka u drugom dijelu propustili realizirati nekoliko izrazito povoljnih prilika. Primjerice, u 84. minuti Maglica s pet metara nije pogodio vrata nakon što je Milevskij odradi glavinu posla i namjestio Maglici priliku za hat-trick.

U prvom dijelu Zadar je ostavio nešto bolji dojam iako je Hajduk na odmor otišao s tri gola prednosti. Nisu ni Hajdukovi pogoci u prvom dijelu padali kao na traci, posebice prvi koji je postigao Caktaš iz kaznenog udarca kojega je iznudio Kouassi.

Međutim, u drugom dijelu Hajduk je pokazao lice koje je najavljivao trener Igor Tudor dok nije mogao računati na ozlijeđene nositelje igre (Vršajević, Sušić, Maglica...). Ovakav Hajduk je nešto sasvim drugo od onoga iz prva dva, tri kola.

U bijelom dresu debitirali su Milevskij i Mezga. Milevskij je dvjema asistencijama za Maglicu pokazao da se nogomet ne može zaboraviti igrati. Nekada jedan od najboljih ukrajinskih igrača uočljivo je usporen. Ako vrati snagu, Hajduk je dobio veliko pojačanje.

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Maloča, Milović, Milić, Sušić (od 64. Vlašić), Anđelković (od 54. Mezga), Caktaš, Kouassi, Maglica, Gotal (od 58. Milevskij)


ZADAR: Matković, Sarić, Ješe (od 81. R. Viduka), Šimurina, Ikić, Jerbić, Terkeš (od 58. Surać), Hrgović (od 46. F. Čirjak), L. Čirjak, Weitzer, Ivančić


Utakmica 5. kola: Hajduk - Zadar 6:0 (Caktaš 12-11m, Maglica 25, 72, Kouassi 32, 51, Gotal 55)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.