MAXtv PRVA LIGA

Hajduk pobijedio Split i preskočio Rijeku na ljestvici

Nedjelja, 27. rujna 2015. 20:58 Napisao/la  SC

Susret 11. kola: Split - Hajduk 0:2

MAXtv Prva liga - 11. kolo

SPLIT - HAJDUK 0:2

Park mladeži. Gledatelja 3.500

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Vlašić (45+1) 0:2 Caktaš (48)

Žuti kartoni: Mršić, Bagarić, Obšivač (Split) Sušić (Hajduk)

SPLIT: Zagorac, Obšivač, Majstorović, Rrahmani, Rugašević, Blagojević, Bagarić, Vidović, Mršić (69 Bilbija), Franjić (61 Simonovski), Špehar (46 Pešić)

HAJDUK: Kalinić, Velasquez, Milović, Bilyi, Milić, Jefferson, Sušić (53 Juranović), Caktaš, Balić (66 Maloku), Tudor (76 Maglica), Vlašić

Nogometaši Hajduka svladali su svog gradskog rivala Splita u posljednjem susretu jedanaestog prvenstvenog kola na Parku mladeži rezultatom 2:0. Kobni za domaću momčad bili su sam kraj prvog dijela kada ih je načeo Vlašić, kao i sam početak nastavka kad je za konačnih 0:2 zabio Caktaš.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su domaćini u 12. minuti kada se prema Kaliniću sjurio Bagarić, ali je vratar Hajduka sjajno to obranio.

Samo četiri minute kasnije opasno je bilo pred vratima domaćih. Balić je na trenutak izbjegao pažnji obrane crvenih, ali njegov udarac s deset metara je obranio Zagorac, na odbijenu loptu natrčao je Caktaš, ali on je iz blizine pogodio vratnicu.

U 33. minuti tresla se vratnica Kalinićevog gola, ovog puta nakon udarca Franjića.

I onda kad su svi očekivali kraj prvog poluvremena Hajduk je poveo. Sušić je dao dugu loptu za Vlašića, a on je izbjegao pažnji domaće obrane i rutinirano matirao Zagorca.

A odmah na početku nastavka, u 48. minuti, bijeli su zabili i drugi gol. Ubacio je Milić, a glavom je Zagorca matirao prvi strijelac Hajduka ove sezone, Mijo Caktaš.

Hajduk je potpuno kontrolirao utakmicu, a u 76. minuti bili su i blizu trećeg gola, ali je centaršut Jeffersona Zagorac jedva odbio u korner.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.