MAXTV PRVA LIGA

Hajduk pobijedio Split na Parku mladeži

Nedjelja, 28. listopada 2012. 21:02 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 13. kola: Split - Hajduk 0:1. Avdija Vršajević u ulozi napadača postigao jedini pogodak u 61. minuti

MAXtv Prva liga – 13. kolo

SPLIT – HAJDUK 0:1

Park mladeži. Gledatelja: 3500

Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Žuti kartoni: Pehar, Vuković (Split), Stojanović, Oremuš (Hajduk)

Strijelac: 0:1 Vršajević (61)

SPLIT: Vuković, Glavina, Glumac, Galović, Marčić (76 Radeljić), Vitaić, Paracki, Pehar (65 Erceg), Vojnović, Rebić (46 Baraban), Belle

HAJDUK: Blažević, Vršajević (79 Maglica), Milović, Maloča, Stojanović (66 Lima), Milić, Radošević, Caktaš, Oremuš, Andrijašević, Vuković (86 Luštica)

Nogometaši Hajduka pobijedili su Splita u Parku mladeži, gradski derbi odlučio je pogodak Avdije Vršajevića u 61. minuti. Prikazani nogomet nije bio na osobito visokoj razini, ali u završnici utakmice uzbuđenja nije nedostajalo.

U prvom dijelu Hajduk je bio premoćniji, domaćin se organizirano branio bez pravih opasnosti. Napad Splita sveo se na usamljene pokušaje napadača Rebića i Bellea, koji je neočekivano dobio čuvara u Oremušu. Naime, trener Mišo Krstičević zamijenio je prirodna mjesta na desnom boku Vršajeviću i Oremušu, što će se pokazati dobitnom kombinacijom.

Skauti gledali Radošević i Rebića
Na tribinama Parka mladeži pojavili su se skauti Intera i Borrusije Dortmund. Talijane je zanimao Josip Radošević, a Nijemce Ante Rebić koji je na odmoru ostao u svlačionici.

U 25. minuti Caktaš je udarcem s 25 metara postao prvi igrač na utakmici, koji je pokazao namjeru zatresti mrežu, ali je Vuković bio na pravom mjestu.

U 36. minuti Hajduk je propustio najbolju priliku u prvom dijelu. Andrijašević je uposlio Vukovića, koji je pokušao lob-udarcem postići pogodak. Lopta je okrznula gredu.

Drugi dio protekao je odmjeravanu snaga do 61. minute kada se priučeni napadač Vršajević s boka ubacio iza leđa stoperu Glumcu, Andrijašević je odigrao precizan dubinski pas iza Glumčevih leđa, Vršajević se našao sam pred vratarom Vukovićem i pogodio za pobjedu – 0:1.

Od tga trenutka utakmica je postala zanimljivija utoliko koliko su nogometaši Splita morali preuzeti veći rizik u igri i postati konkretni. Do kraja utakmice Hajduk nije čuvao stečenu prednost obranom bez zadrške, bijeli su i dalje pokušavali stvarati prilike kroz posjed lopte.

Split nije pokazao očekivanu agresivnost, ali je svejedno propustio dvije izvrsne prilike. Oba puta u središtu pozornosti bio je Ivan Baraban.

U 73. minuti Glavina se probio lijevom stranom, ususret mu je istrčao vratar Blažević prije nego što je vratio prizemnu loptu za Barabana, koji u padu loptu šalje visoko preko praznog gola.

U 85. minuti Baraban propušta priliku utakmice. Belle se oslobodio pratnje ne lijevoj strani, znalački podvalio loptu iza Lime gdje se prikrao Baraban, koji je istrčao sam pred Blaževića. Vratar Hajduka bio je prisebniji od napadača Splita i nogom u padu skrenuo loptu.

Luka Bonačić i predsjednik Hajduka Marin Brbić u Parku mladeži

bonačić i brgić

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.