MAXtv Prva liga: Hajduk ostvario prvu pobjedu, sudac oštetio Lokomotivu za kazneni udarac

Ponedjeljak, 10. kolovoza 2015. 22:04 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola: Lokomotiva - Hajduk 1:2. Možda sudac Vučemilović u 91. minuti nije vidio prekršaj zbog Tudorova maskirnog dresa 


Nogometaši Hajduka u maskirnim dresovima pobijedili su Lokomotivu u Kranjčevićevoj rezultatom 2:1, ali će idućih dana o utakmici još biti govora u kontekstu suđenja.ž

Sve najzanimiljive dogodilo se u zadnjih petnaestak minuta. U 76. knuti Hajduk je povezanom akcijom došao do drugoga pogotka, Sušić je na kraju polukontre proigrao Balića, koji je na lijevoj strani izašao pred Zeleniku i loptu plasirao se u mrežu - 0:2. Prema svemu do tada viđenom, činilo se da je utakmica završena. Lokomotiva nije izgledala kao momčad koja može preokrenuti rezultat protiv oslabljene momčadi Hajduka, koja je mirno kontrolirala utakmicu do zadnji pet minuta.

U 89. minuti Doležal je pobjegao lijevom stranom, prizmenim ubacivanje pronašao Kolar, koji je uklizao između gostujući stopera i skrenuo loptu u mrežu - 1:2.

Hajduk je sve upropastio za samo dvije minute. U 91. minuti Doležal je ponovo izmaknuo pažnji obrani Hajduka, ušao u kazneni prostor, varkom povukao loptu petom, Tudor je naletio i pokupio napadača Lokomotive, a sudac Ante Vučemilović samo odmahnuo rukom. Točnije, sudac je gestikulacijom pokušao objasniti igračima Lokomotive da je Tudor startao na loptu, koju nije ni vidio. Možda Vučemilović nije vidio prekršaj zbog Tudorova maskirnog dresa!

Sudac je Lokomotivu oštetio za klasični kazneni udarac, a Hajduk je ostvario prvu pobjedu pred gostovanje na Rujevici gdje igra protiv Rijeke.

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Mrčela, Capan, Bručić (od 63. Šovšić, od 65. Doležal), Andrijašević, Fiolić, Begonja (od 14. Puljić), Mišić, Kolar, Marić.

HAJDUK: Kalinić, Tudor (od 93. Bencun), Bilyi, Nižić, Juranović, Jefferson, Caktaš, Sušić, Vlašić, Balić (od 84. Bašić), Kiš (od 65. Maglica)

Utakmica 5. kola: Lokomotiva - Hajduk 1:2 (Kiš 11, Balić 74/Kolar 88)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.