MAXtv Prva liga: Dinamo pobijedio Split, Duje Čop efektnim pogotkom odlučio pobjednika

Petak, 15. kolovoza 2014. 22:13 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola: Dinamo - Split 1:0. Na kraju prvog dijela nadahnuti Čopov potez sakrio je očigledne slabosti modre momčadi u igri na postavljenu obranu

MAXtv Prva liga - 5. kolo

DINAMO - SPLIT 1:0

Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 2000

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Strijelac: 1:0 Čop (45)

Žuti kartoni: Ademi (Dinamo), Dujmović (Split)

DINAMO: Eduardo, Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić, Ademi, Brozović, Machado (67 Vukojević), Soudani, Wilson, Čop (73 Henriquez)

SPLIT: Vuković, Ibriks, Galović, Glumac, Glavina, Vidović, Dujmović, Belle (53 Cikaleshi), Rog, Rugašević, Bilić (71 Bagarić)

Nogometaši Dinama pobijedili su Split rezultatom 1:0. U 45. minuti Duje Čop izbio je na čistinu 24 metara od vratiju Vukovića i preciznim udarcem efektno pogodio vrh lijeve vratnice od koje se lopta odbila u mrežu - 1:0. Vuković je bio nemoćan, obrana Splita posustala je u zadnjoj minuti prvoga dijela pred potezom koji nema veze s razvojem događaja na terenu.

Dinamo je očekivano ostvario veći posjed lopte, ali tijekom cijelog prvoga dijela nogometaši aktualnoga prvaka nisu znali izravno ugroziti vratara Vukovića. Svi Dinamovi pokušaji bili su lako predvidljivi, obrana Splita bez problema je održavala siguran razmak između Vukovića i napadača Dinama. Split je igrao dovoljno agresivno da bi igrači Dinama stekli prednost u zoni udarca, a nekoliko je splitskih protunapada djelovalo vrlo obećavajuće. Na kraju prvog dijela nadahnuti Čopov potez sakrio je očigledne slabosti modre momčadi u igri na postavljenu obranu.

Nije se u drugom dijelu odnos snaga bitno promijenio sve do zadnjih petnaestak minuta, kada su se Splićani otvorili u nedorečenim i nemoćnim pokušajima da izjednače. Otvorio se prostor na gostujućoj polovici igrališta, u tom razdoblju modri su propustili tri prilike u kontranapadima. Nisu se proslavili novi igrači u modrim dresovima (Henriquez dvaput, Wilson jednom).

Na kraju je Dinamo morao strahovati od neke zalutale lopte budući da su Splićani uspjeli prebaciit težište igre pred kazneni prostor domaćina. Međutim, jedinu pravu priliku za goste propustio je Bilić u 54. minuti, kada nije iskoristio Šimununićevu tehničku pogrešku. Bilićev slabašni udarac Eduardo je bez problema osujetio.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.