MAXTV PRVA LIGA

Dinamo nakon šest godina pobijedio na Poljudu

Srijeda, 27. veljače 2013. 21:13 Napisao/la  SC

Utakmica 21. kola: Hajduk - Dinamo 1:2. Dinamo je ukupno gledano bio bolji, ali je jedna sudačka pogreška bacila sjenu na ishod

MAXtv Prva liga – 21. kolo

 

HAJDUK – DINAMO 1:2

 

Stadin na Poljudu. Gledatelja 23.000

 

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

 

Strijelci: 0:1 Krstanović (10), 1:1 Jozinović (42), 1:2 Ibanez (43)

 

Žuti kartoni: Stojanović, Andrijašević, Sušić (Hajduk), Krstanović, Brozović, Jedvaj, Vrsaljko (Dinamo)

 

Crveni karton: Brozović (65, drugi žuti)

 

HAJDUK: Blažević, Oremuš, Nižić, Milić, Jozinović, Lima, Andrijašević, Vršajević, Caktaš (74 Sušić), Vuković (61 Stojanović), Maglica

 

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez, Ademi, Leko, Brozović, Sammir (90+3 Čalušić), Čop (90+2 Pivarić), Krstanović (80 Beqiraj)

 

Nogometaši Dinama pobijedili su u derbiju Hajduk i nakon 21. kola praktično osigurali novu titulu prvaka. Moralo bi se dogoditi senzacionalno iznenađenje da Dinamo u razigravanju ispusti tako veliku bodovnu prednost.

 

Prema prikazanom Dinamo je zasluženo pobijedio budući da je pokazao odlike natjecateljske momčadi, koja u svako trenutku zna što hoće. Igra na kontre i polukontre pogodovala je modroj momčadi, koja je propustila više izrazitih prilika za pogodak.

 

Šteta što će se nakon derbija pričati o nedosuđenom kaznenom udarcu u 80. minuti, nažalost jedna pogreška vrlo dobrog suca Ivana Bebeka bacila je sjenu na ishod dobre i zanimljive utakmice

 

U prvom dijelu derbi je ponudio obilje uzbuđenja, neforsiranih pogrešaka i dva više sretna nego spretna pogotka. Dinamo je počeo staloženije, poglavito se učinkovit pokazao pritisak na zadnju liniju neiskusne Hajdukove obrane.

 

Visoko postavljena modra momčad u vodstvo je došla u 10. minuti zahvaljujući 17-godišnjem Tinu Jedvaju, koji je na središtu igrališta presjekao domaći napad, povukao loptu na protivničku polovicu, pravodobno proigrao Krstanovića, koji je izbjegao zaleđe, prošao Blaževića i mirno poentirao – 0:1.

 

U prvih pola sata utakmica se lomila. Mladi igrači Hajduka bili su toliko impresionirani razvojem događaja da su Dinamu sami nudili šanse za pogotke. U 21. minuti Milić je pogrešno dodao loptu Leki, koji proigrava Brozovića. Dinamov igrača nije bio priseban u završnici, traljavi udarac nije bio problem za Blaževića.

 

U 24. minuti Sammir je oteo loptu Nižiću, sam krenuo prema Blaževiću, ali u presudnom trenutku nije  dobro zahvatio loptu koja je otišla daleko od vratiju.

 

Nakon pola sata Hajdukovi igrači počeli su djelovati odlučnije i samodopadnije. Težište igre preselilo se pred kazneni prostor Dinama, obrana modrih počela je pokazivati prve znakove slabosti.

 

U 32. minuti Milić je promačio za rubriku vjerovali ili ne. S 3 metra Milić je loptu poslao pokraj gola nakon što na travnjak zalegla trojica igrača čime su Kelavina vrata ostala širom otvorena.

 

U 42. minuti isplatila se Hajdukova srčanost. Oremuš je vratio povratnu loptu iz kaznenog prostora, Jozinović je uputio udarac s 22 metra, lopta je okrznula Šimunića, prevarila Kelavu i Poljud je eksplodirao – 1:1.

 

Minutu kasnije navijači Hajduka ostali su šokirani! Ibanez je pokušao ubaciti slijeva, zahvatio je loptu dovoljno neprecizno da je ona u visokom letu preletjela Blaževića i završila putanju u daljnjem kutu – 1:2. Vrlo efektno i  sretno!

  

Nakon odmora Dinamo je iskusno prepustio sredinu terena Hajduku i čekao kontre. Već u 50. minuti Ademi je izašao pred Blaževića, ipak previše ukoso da bi mogao konkretno završiti kontranapad. U 59. minuti Sammir je zdesna precizno ubacio, Čop skočio u trznuo glavom, Blažević je efektno obranio oštar udarac.

 

U 65. minuti Brozović je oštro startao na Limu, zaradio drugi žuti karton, pocrvenio i otišao na tuširanje. Desetorica igrača Dinama povukla su se na svoju polovinu, nisu odustali od igre iako su trpjeli snažan pritisak.

 

U 80. minuti Andrijašević je uputio udarac, lopta se sretno odbila do Sušića, koji upućuje udarac s 8 metara, a Vrsaljko u padu rukom loptu skreće pored gola. Velika sudačka pogreška, poglavito suca na korner-liniji koji je morao vidjeti igranje rukom.

 

U 83. minuti Sammir je u kontri idealno proigrao Čopa, koji je pred Blaževićem izveo neuspješan pokušaj loba po kojemu je lopta otišla pokraj gola.

 

Iz pritiska Hajduka iznjedrila se još jedna prilika, Andrijašević je u 85. minuti udarcem glavom nakon ubačaja iz kuta zamalo promašio.

 

Utakmicu je zadnjom prilikom zaključio Sammir, koji u 88. minuti pokušao udarcem iskosa, ali je Blažević bio pravodoban.    

 

Standings provided by Sofascore