MAXtv Prva liga: Andrijašević pokvario debi Ćire Blaževića, Hajduk pobijedio u Kranjčevićevoj

Petak, 09. studenog 2012. 18:58 Napisao/la  SC

Utakmica 15. kola: Zagreb - Hajduk 0:1. Jedini pogodak postigao je Franko Andrijašević u 49. minuti. Hajduk je tijekom cijele utakmice bio bolja momčad

MAXtv Prva liga – 15. kolo

ZAGREB – HAJDUK 0:1

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 4000

Sudac: Mario Zebec (Cestica)

Žuti kartoni: Mitrović (Zagreb), Vršajević, Maglica (Hajduk)

Strijelac: 0:1 Andrijašević (49)

ZAGREB: Livaković, Pavlović, Nadarević, Djengoue, Pelaić (46 Jurendić), Handžić, Bevab, Abdurahimi, Šovšić, Mitrović, Medić

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Milović, Maloča, Stojanović, Radošević, Milić, Caktaš, Andrijašević (90 Kiš), Vuković (86 Bencun), Maglica (78 Lima)

Miroslav Ćiro Blažević doživio je poraz u debiju na klupi Zagreba, nakon prve utakmice 15. kola nogometaši Hajduka odnijeli su tri boda iz Kranjčevićeve. Prema prikazanom na blatnjavu terenu Hajduk je bio bolji taman za jedan pogodak.

Više od pola sata trajala je premoć Hajduka, ali terensku inicijativu gosti nisu znali pretvoriti u izgledne prilika. Najbolju priliku propustio je Maglica.

U 11. minuti Maglica je sam krenuo prema vrataru Livakoviću, ali je domaći stoper Pavlović stigao napadača Hajduka i uklizavanjem osujetio pokušaj udarca s 13 metara.

U 24. minuti Abdurahimi je uputio udarac s 22 metra, Blažević se morao baciti da bi uhvatio oštro upućenu loptu. Prvi konkretniji pokušaj Zagreba kao da je najavio početak razdoblja ravnopravne igre bez sadržaja.

Zagreb je uspostavio terensku ravnotežu, lopta je uglavnom beciljno lutala između dva kaznena prostora.

U 34. minuti Vuković je iz slobodnog udarca prebacio „živi zid“, Livaković je pročitao namjeru i pravodobno stigao obraniti mrežu.

Utakmica je riješena početkom drugog dijela. U 49. minuti Maglica je gurnuo loptu za Andrijaševića, koji je na lijevoj strani izbjegao pažnji Pavloviću, ušao u kazneni prostor i onda lobom mirno prebacio vratara Livakovića – 0:1.

Pogodak je odredio tijek drugog poluvremena u kojemu se Hajduk nametnuo kao momčad koja zna što hoće. Gosti su stali u čvrsti blok i onda kroz brzu transformaciju pokušavali postići drugi pogodak.

Najbliži pogotku bio je Vuković u 78. minuti. Stojanović je donio loptu u kazneni prostor, navukao nekoliko igrača na sebe i onda prigrao Vukovića koji je ostao sam na 7 metara od vratara Livakovića i promašio vrata.

Zagreb je u pojedinim razdobljima uspio uspostaviti kakav-takav protok lopte na protivničkoj polovici, ali nije stvorio ni jednu priliku za poravanje.

Fotogalerija: Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.