S. BELUPO - RIJEKA (19) Čačićev izazov, Rijeka zadnji put doživjela poraz prije 1278 dana

Nedjelja, 03. svibnja 2015. 13:35 Napisao/la  P. M.

Koprivnica (19): Slaven Belupo - Rijeka.  Rijeka je kvalitetna ekipa koju respektiramo, ali mi smo domaćini i učinit ćemo sve da osvojimo bodove, kaže Ante Čačić

Nogometaši Rijeke u ponedjeljak od 19 sati gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa u okviru 32. kola MAXtv Prve lige. Prilika je to da se nastavi pobjednički niz u hrvatskom prvenstvu od četiri utakmice s kojim je osigurano drugo mjesto na kraju sezone kao i europski nastup sljedeće sezone. Neće biti lako to ostvariti, naglasio je trener Riječana Matjaž Kek.

- Slaven Belupo je klub koji se dolaskom Ante Čačića digao i na planu igre i na planu rezultata. Pred nama je dakle jedna vrlo zanimljiva i izazovna utakmica. Složili su vrlo dobru momčad koja zna igrati i može napasti. Imaju vrlo kvalitetne pojedince, naročito su opasni kod brzih prelazaka u tranziciji. Nama su dvije domaće utakmice protiv Istre i Splita pokazale dosta dobrih stvari, skupljamo bodove i provodimo zacrtani plan do kraja sezone, rekao je slovenski stručnjak na klupi bijelih koji neće moći računati na suspendiranog Samardžića i ozljeđenoj Alexa koji ima problema s trbušnim zidom.

U momčad se vraćaju Jugović, Leovac i Vešović, pod upitnikom za nastupi Mitrovića i Sharbinija čija je tetiva problem već dulje vrijeme.

- Sharbini je jedan od onih koji je igrao sve tri utakmice u posljednje vrijeme. Mitrovića također duže nije bilo u zapisniku, bol u zglobu kod tako mladih igrača može biti vrlo nezgodna tako da ćemo pričekati i s njegovim nastupom. Naravno da nećemo ići u nikakve bespotrebne rizike, kaže Kek.

Još je pet utakmica ostalo nogometašima Slavena Belupa do kraja prvenstva, a opstanak još nije osiguran. Stoga im je svaki od preostalih nastupa u neku ruku kvalifikacijski kako bi izbjegli jednu od posljednje dvije pozicije, koje vode u Drugu ligu, odnosno doigravanje.

- Rijeka je kvalitetna ekipa koju respektiramo, ali mi smo domaćini i učinit ćemo sve da osvojimo bodove. Sigurni smo da nam to neće biti lako, no vjerujem da ćemo uspjeti. Bit će to sigurno zanimljiva i dobra utakmica u kojoj moramo pokazati da se možemo suprostaviti našim najboljim momčadima, kaže trener Slavena Belupa Ante Čačić, koji neće moći računati na nekoliko standardnih igrača:

Protiv Rijeke neće nastupiti Edson, Geng i Delić koji su u Puli zaradili treći žuti karton, ozlijeđeni su Ozobić i Gregurina.

Zanimljivo je da je posljednju pobjedu Slaven protiv Rijeke ostvario pred 1278 dana.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.